У Гута-Лісівській відкриють дитячий садок

04 Червня 2018, 13:10
3749

Сільська рада села Гута-Лісівська планує замовити проект на реконструкцію приміщення теперішньоі школи.

Про це повідомляється на сторінці маневицької райдержадміністрації у Facebook.

Площа даного проекту дасть можливість створити комфортні умови для дошкільняток. Попередньо заплановано відкрити садочок 1січня 2019 року.

Ця тема обговорювалась на робочій конструктивній зустрічі голови РДА Андрія Линдюка, начальника відділу освіти РДА Валентини Книш з Лісівським сільським головою Віталієм Шмигельським, директором Лісівськоі ЗОШ І ступенів Вікторією Захарчук.

Мета зустрічі – подальше функціонування Гути-Лісівської школи, в якій фактично навчалося 5 дітей, тобто лише один перший клас.

Районним керівництвом запропоновано зробити реконструкцію приміщення школи в заклад дошкільноі освіти.

Потреба закладу для дошкільнят на територіі Лісівськоі сільськоі ради велика, є бажаючі віддати діток на виховання і з Лісового, і з Гути-Лісівськоі та населеного пункту Кам'януха.

Батьки школярів Гута-Лісівського навчального закладу вже написали заяви, щоб їх діти проходили навчання в Будківській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Довіз дітей організований.

«Ще одному дитячому садочку у Маневицькому районі бути! На жаль, через недалекоглядність політиків різного рівня, які і на сьогодні їздять по селах з популістичними гаслами типу «у кожному селі має бути школа» Лісівська громада втратила рік. Оскільки батьки нехай з часом, але таки зрозуміли, що влада для учнів хоче зробити максимально комфортні та сучасні умови навчання, а їхні «заїжджі захисники» дбали виключно за власні рейтинги і точно не за майбутнє сільських дітей! 
Отже на сьогодні, замість того, щоб вже працював ДНЗ у селі Гута-Лісівська, ми тільки щойно розпочинаємо всі необхідні роботи. Впевнений, що і депутати районної та Лісівської сільської ради нас підтримають і громада отримає сучасний дошкільний заклад освіти!», – прокоментував голова райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Коментарі
05 Червня 2018, 13:01
Чудова ідея
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024