Сталася серія пожеж в екосистемах Маневицького району

13 Червня 2018, 13:30
4028

Від Великоведмезького сільського голови Бойчук Любові 30 травня 2018 року надійшло повідомлення про те, що поблизу села Велика Ведмежка горить торф.

Про це повідомив Маневицький РВ УДСНС України у Волинській області.

На місце пожежі виїхав 2-й хід 13 ДПРЧ УДСНС України у Волинській області та 5 чоловік особового складу. По прибуттю виявлено 2 осередки загорання площею 0, 03 гектара. Пожежу було ліквідовано в той же день о 17:30.

Рятувальники подавали 3 ствола «А», а воду забирали з меліоративного каналу. Ймовірною причиною пожежі є підпал стерні. По факту пожежі проінформовано головного спеціаліста державної екологічної інспекції у Волинській області, а матеріали направлені за належністю в Маневицький ВП ГУНП у Волинській області для подальшого провадження та встановлення винних осіб.

Також в це самий день надійшло повідомлення від Новорудського сільського голови Дарчука Миколи про те, що поблизу села Нова Руда в урочищі «Кожушня» горить декілька осередків торфу.

На місце пожежі виїхав АПД 13 ДПРЧ УДСНС України у Волинській області з двома мотопомпами та 5 чоловік особового складу. По прибуттю виявлено декілька осередків загорання площею 0,5 гектара. Загальна площа урочища становить 200 гектарів.

До ліквідації пожежі також було задіяно 9 жителів села Нова Руда, екскаватор та 3 майстри лісу ДП «Городоцьке лісове господарство». Пожежу гасили 2 доби та ліквідували її 31 травня о 17:30.

Ймовірною причиною пожежі є спалювання залишків сухої рослиності, сухого гілля (чагарників) жителями села Нова Руда. По факту пожежі проінформовано головного спеціаліста державної екологічної інспекції у Волинській області, а матеріали направлені за належністю в Маневицький ВП ГУНП у Волинській області для подальшого провадження та встановлення винних осіб.

І знову 9 червня 2018 року надійшло повідомлення про те, що поблизу села Нові Підцаревичі в урочищі «Кар’єри» горить декілька осередків торфу. На місце пожежі виїхав АЦ-40 (131)137 А 13 ДПРЧ УДСНС України у Волинській області з однією мотопомпою та 11 чоловік особового складу.

По прибуттю виявлено декілька осередків загорання площею 0, 17 гектара. Загальна площа урочища становить 70 гектарів. До ліквідації пожежі також було залучено екскаватор.

Пожежу гасили 2 доби та ліквідували її 10 червня о 15:00. По факту пожежі проінформовано головного спеціаліста державної екологічної інспекції у Волинській області, а матеріали направлені за належністю в Маневицький ВП ГУНП у Волинській області для подальшого провадження та встановлення винних осіб.






















Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024