Державній службі 100 років: Волинь відвідав перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби

21 Червня 2018, 08:00
2072

З робочим візитом Волиньську область відвідав перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби Володимир Купрій.

Про це повідомив відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

«Про Волинь після кожного відвідування згадую з великою приємністю, ‒ відзначив Володимир».

Під час робочого візиту перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби поспілкувався із головою облдержадміністрації Олександром Савченком, відвідав виставку друкованих видань «Державній службі – 100 років» та прочитав лекцію про формування позитивного іміджу державної служби. Захід відбувся 18 червня 2018 року.

«Вже збився з рахунку котрий раз у Луцьку, але як писала Леся Українка, «і все-таки до тебе думка лине». Тому про Волинь після кожного відвідування згадую з великою приємністю і сподіваюся, що з вами сьогодні теж матиму багато приємних моментів, які заберу із собою у Київ, ‒ сказав Володимир Олександрович».

У цьому році в Україні відзначають 100-річчя державної служби в Україні, тож усі заходи приурочили саме цій даті. Серед них – і виставка, організована державним архівом області під назвою «Державній службі – 100 років», яку також відвідав гість.

Спільно з керівником Волині гість відвідав виставку та оглянув експонати. До уваги відвідувачів пропонували оригінали документів періоду гетьмана Павла Скоропадського, екземпляри тодішньої преси.

Позаяк у становленні Української державності важливу роль відіграв гетьман Скоропадський, то і цієї теми у лекції торкнувся Володимир Купрій.

Та більш детально зупинився не реаліях сьогодення, а саме: чого очікувати найближчим часом у розвитку державної служби.

«Після набрання чинності нового закону України про державну службу минув певний період і ми можемо зробити вже перші «зрізи». Зараз країна перебуває в стані проміжного оцінювання з боку європейських експертів, які визначають наскільки норми державної служби в Україні відповідають європейським стандартам. Після цього ми побачимо, що, можливо, зробили не так, що треба підсилити. Але можемо на сьогоднішній день сказати, що запроваджений підхід: чітко визначені нові категорії, новий тотальний конкурсний підхід, при всіх можливих «мінусах», це спрацьовує ефективно, на мій погляд. Нещодавно Президент України підписав закон про дипломатичну службу, і таким чином, маючи закон про державну службу, сподіваємось, що матимемо найближчим часом про службу в органах місцевого самоврядування, тож можемо сказати, що завершений повний цикл створення передумов для розвитку державно служби в широкому розумінні цього слова, ‒ відзначив перший заступник голови Національного агентства України з питань державної служби Володимир Купрій».





















Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39