Маневиччина: 60 кочегарів навчатимуться у Колківському вищому професійному училищі

05 Липня 2018, 09:35
Маневиччина: 60 кочегарів навчатимуться у Колківському вищому професійному училищі 2076
Маневиччина: 60 кочегарів навчатимуться у Колківському вищому професійному училищі

У Колківському вищому професійному училищі 3 липня 2018 року розпочала навчання перша група безробітних, які вирішили здобути новий фах за сприяння обласної служби зайнятості.

Про це повідомляє Волинський обласний центр зайнятості.

Загалом 60 осіб із різних районів Волині (3 групи) упродовж трьох місяців навчатимуться за професією машиніст (кочегар) котельні. Навчальна програма передбачає курс, що охоплює 484 навчальні години. Слухачі курсу проживатимуть у студентському гуртожитку.

Професійне навчання за сприяння служби зайнятості  для безробітних, які перебувають на обліку, дає можливість підвищити свій професійний рівень чи здобути абсолютно новий фах. У період навчання безробітні лишаються на обліку у своїх центрах зайнятості. Не припиняються і виплати допомоги по безробіттю.

Усі «студенти» після отримання свідоцтва  державного зразка будуть працевлаштовані. Адже профнавчання безробітних за кошти служби зайнятості проводиться виключно під замовлення роботодавця.

З графіком формування навчальних груп у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та переліком навчальних закладів, які будуть надавати послуги із організації профнавчання для безробітних, можна ознайомитися на Інтернет-ресурсі державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості» Волинської регіональної служби у рубриці «Навчання» чи за посиланням.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024