У Луцьку маневичани відкрили міжнародний фестиваль

11 Серпня 2018, 18:30
У Луцьку маневичани відкрили міжнародний фестиваль 1946
У Луцьку маневичани відкрили міжнародний фестиваль

В обласному центрі Волині розпочався довгоочікуваний восьмий фестиваль українського фольклору «Берегиня», який відкрив зведений чоловічий хор з Маневицького району.

Керівник хору та заслужений працівник культури України Василь Дарчук.

Фестиваль стартував у п'ятницю, 10 серпня, та проходитиме впродовж трьох днів – до 12 серпня, – пише Район.Луцьк.

«Україна, дійсно, вміє оборонятися. Але й багато наших патріотів повертаються до нас неживими. Йде війна, ми захищаємося і будемо захищатися. Ми будемо перемагати, інакше ніяк. Але ми повинні пам'ятати, що наша земля потребує відновлення традицій, українського духу, нашого українського патріотизму. Я радий вас вітати на луцькій замлі, я радий, що фестиваль «Берегиня» відповідає рокам незалежності України. Він нескінченний. Так, була п'ятирічна перерва, що ми не могли зібрати цей фестиваль, але ми вирівнюємося», – зазначив очільник Волинської ОДА Олександр Савченко.

Про те як гордиться талантами району, прокоментував голова райдержадміністрації Андрій Линдюк.

«Горджусь талантами Маневиччини! Зведеному чоловічому хору Маневицького району (керівник заслужений працівник культури України Василь Дарчук) доручили відкривати Міжнародний фестиваль «Берегиня», який проходить у місті Луцьк», – пише керівник району на своїй сторінці у Facebook.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024