Як у Маневичах реалізовують проект «Медицина без барʼєрів»

18 Серпня 2018, 10:50
Як у Маневичах реалізовують проект «Медицина без барʼєрів» 4731
Як у Маневичах реалізовують проект «Медицина без барʼєрів»

Маневицька районна громадська організація інвалідів «Довіра» реалізовує проект «Медицина без барʼєрів».

Відбувається це за підтримки адміністрації центральної районної лікарні, керівництва райдержадміністрації, районної ради та селищної ради.

Першим етапом досягнення цілей проекту стало підписання угоди з підрядною організацією щодо пошуку постачальників, придбання матеріалів та обладнання.

Другим етапом стало облаштування спеціальної туалетної (гігієнічної) кімнати в яку встановлено гігієнічний душ, сушарка для рук, дзеркало поворотне, пеленальний столик. Замовлено кушетку для можливості перевдягтися людям з інвалідністю. Вже придбали універсальне акушерсько-гінекологічне регулююче крісло (вартість понад 50 тисяч гривень).

«Завдяки тісній співпраці зацікавлених сторін, наполегливості у вирішенні питань та швидкому реагуванні в прийнятті рішень маємо позитивні результати», – розповідає керівник ГО «Довіра» Наталія Шишолик.



Закуплене обладнання передано як благодійна допомога в жіночу консультацію Маневицької районної поліклініки для використання в роботі та проведенні медоглядів та оперативних втручань категорії маломобільних жінок та людей похилого віку. Встановлено широкі вхідні двері. Замовлені інформаційні таблички.

Наступний етап: облаштування прилеглої території, а саме викласти плитку на сходинках і пандусі, встановити велосипедні парковки. Зроблена розмітка для паркування автомобілів людей з інвалідністю та замовлено  дорожній знак 5.38 і табличка 7.17.

Все це відбувається у рамках спільної Програми Розвитку ООН в Україні (ПРООН), Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) та Міжнародною організацією праці (МОП) за фінансової підтримки Партнерства ООН з питань реалізації прав людей з інвалідністю, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України та Національної Асамблеї людей з інвалідністю України.

Завдяки проекту «Медицина без барʼєрів» наше селище стане більш зручним для кожного.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024