Як працює шкільне лісництво у Старому Чорториську

20 Серпня 2018, 14:50
Як працює шкільне лісництво у Старому Чорториську 3596 Джерело: Наталія Падалюк
Як працює шкільне лісництво у Старому Чорториську

Уже два роки як державне підприємство Поліське лісове господарство створили учнівське шкільне лісництво на базі загальноосвітньої школи I-III ступенів села Старий Чорториськ, що у Маневицькому районі.

Керівництво лісгоспу обладнали класну кімнату, де для учнів проводяться заняття.

«Учні школи охоче відвідують уроки, адже кожного разу їх чекає щось нове і дуже цікаве про ліс», ‒ розповідає інженер лісових культур ДП «Поліське ЛГ» Наталія Падалюк.

Часто керівники шкільного лісництва проводять виїзди до лісу і проводять практичні уроки на лісову тематику.

Шкільне лісництво ДП «Поліське ЛГ» бере участь у всіх конкурсах,  які проводяться серед  лісгоспів обов’язково займаючи призові місця. Загалом вихованці лісгоспу працюють дуже активно. 

Восени минулого року  наші учні перемогли у конкурсі озеленення.  Лісгосп виділив кошти на закупівлю декоративних рослин для того щоб озеленити територію навпроти школи. На даний час також ДП « Поліське ЛГ» почали встановлювати новий  паркан біля школи, щоб зробити подарунок дітям до 1 вересня.

«Приємно що у наш час діти все-таке дбають про навколишнє середовище, намагаючись його не зруйнувати. Інколи так цікаво поспілкуватися з учнями саме на тему лісу, адже у них так багато запитань на які хочеться дати відповідь тому що в маленьких  очах ти бачиш любов до природи», ‒ каже Наталія.












Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром