У Маневичах розповіли що чекає на лелеку «залізничника»

21 Серпня 2018, 15:40
У Маневичах розповіли що чекає на лелеку «залізничника» 4049
У Маневичах розповіли що чекає на лелеку «залізничника»

У «дахові над головою» не відмовляє Луцький зоопарк, там на даний момент оселились вже більше п'яти лелек.

Також згоду надати прихисток лелеці сповістила і власниця готельно-ресторанного комплексу «Околиця».

З'явився цей молодий лелека спочатку в південній частині селища – його бачили біля районного Будинку культури, райдержадміністрації, – пише «Нова Доба».

Частенько спостерігають лелеку і біля супермакета «Наш край», де він несе варту в очікуванні гостинців від покупців торгового закладу.

Маневичани кажуть, що саме у той час буревій зруйнував чимало лелечих гнізд. Небайдужі мешканці селища звернулись до рятувальників і вони завезли «довгодзьобого» на місцеві ставки – там і жаб, і дрібної риби вдосталь. Проте лелека знову повернувся в Маневичі.

«Я багато років веду спостереження за цими птахами. Вони, обираючи місце гніздування, постійно повертаються до нього. Цей молодий лелека не пристосований до звичного  для його родичів природного середовища, він виріс неподалік  осель людей, тому і не боїться їх. Можливо, дійсно вітер зруйнував гніздо, а можливо він став жертвою природного відбору. Батьки-лелеки уважно спостерігають за пташенятами. Хворих та кволих вони викидають із гнізда, адже знають, що ті не зможуть подолати тисячі кілометрів до місць зимування. А цей лелека вижив», – розповідає науковий співробітник Черемського природного заповідника Лариса Шевчук

Із птахом фотографуються усі охочі, викладаючи світлини в соцмережі, звістка про його появу облетіла Інтернет-сайти. Журналістці «Нової Доби», яка писала про маневицького «залізничника» написав мешканець Луцька.

«Чи ще є у селищі лелека? Хочу приїхати з дітьми, щоб побачити птаха, пофотографуватись із ним», – пише у повідомленні чоловік.

Також до випускового редактора Район.Маневичі телефонували із Ківерець і повідомили, що можуть забрати птаха до себе.

Прозвали його «залізничником», бо щодня бачать буслика поблизу залізничних колій, він зустрічає у Маневичах поїзди.

Перегляньте нашу галерею: Маневицький лелека.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024