У Маневичах відкрили інклюзивно-ресурсний центр

29 Серпня 2018, 17:10
У Маневичах відкрили інклюзивно-ресурсний центр 6436
У Маневичах відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Сьогодні 29 серпня 2018 року відбулося офіційне відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» (ІРЦ) для дітей з особливими освітніми потребами, засновником якого є Маневицька районна рада.

Участь у церемонії відкриття взяли заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, голова Маневицької районної ради Анатолій Мельник, голова райдержадміністрації Андрій Линдюк, начальник відділу освіти райдержадміністрації Валентина Книш, вчителі та діти шкіл району.

У закладі надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також допомагатимуть їх соціальній адаптації.

Інклюзивно-ресурсний центр покликаний забезпечувати методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років протягом усього навчання.

«Саме завдяки тій державній політиці, яку проводить наш президент Петро Порошенко, сприянні фонду Марини Порошенко, максимальній підтримці обласної та районної адміністрацій, районної ради та виконанню поставлених завдань управлінням освіти, науки та молоді відділом освіти, ми маємо можливість реалізації забезпечення рівного доступу до освіти усім дітям, відповідно здібностей, нахилів та індивідуального розвитку», – сказала Валентина Книш.

Коли з вітальним словом до учасників свята звернулася мама Оксана Семашко, донечка якої – Марійка від народження хворіє, плакали і чоловіки. А її Марійка ще й розповіла для усіх вірш. 

Від ГО «Довіра» виступив Андрій Рибачук.

«Увага до діток з особливими потребами з кожним роком росте, і клопіт щодо здоров’я, навчання і розвитку таких дітей лягає не лише на батьків і громадські організації, а значною мірою ними стали опікуватись органи влади. І ні в якомусь дивному розумінні – індивідуальне навчання, ізоляція від суспільства, відособлення, а через соціалізацію», – зазначив Андрій.

А представниця ГО «УТОС» Ольга Макарчук подарувала усім присутнім пісню про родину.

Послуги центру безкоштовні для їх батьків. ІРЦ розташований на базі НВК «Маневицька ЗОШ I-III ступенів №2-гімназія». Фінансування закладу буде здійснюватися за рахунок освітньої субвенції.

Фахівці центру готуватимуть комплексну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами. На підставі цього дитина навчатиметься у загальноосвітньому навчальному закладі на інклюзивній формі навчання за програмою, визначеною у комплексній оцінці.

Приміщення центру оснащені сучасними меблями та приладдям, що створює комфортні умови для навчання та соціальної адаптації дітей. 

Читайте також: У Маневичах обрали директора інклюзивно-ресурсного центру.


2

1










1





Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024