Як маневичанка потрапила на «гачок» до шахраїв

06 Травня 2019, 12:00
Як маневичанка потрапила на «гачок» до шахраїв 4217
Як маневичанка потрапила на «гачок» до шахраїв

Незважаючи на профілактичну роботу, яку провели працівники Маневицької поліції, жителі району все-таки потрапляють на «гачок» шахраїв.

До Маневицького відділу поліції надійшла заява від жительки району, яка повідомила, що на її мобільний номер зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником компанії «Водафон».

Під приводом продовження строку дії мобільного номеру заявниці, шахраї отримали від останньої три абонентські номери, на які вона здійснювала дзвінки, після чого заблокували її Sim- карту, – повідомили у Маневицькому відділі поліції.

Доки заявниця «сімки» розбиралась що до чого, шахраї відновивши Sim-карту отримали доступ до сервісу «Приват 24», за допомогою якого з кредитної карти заявниці здійснили перерахунок грошових коштів у сумі 19999 грн.

Відомості за даним фактом працівниками слідчого відділення Маневицького ВП ГУНП у Волинській області внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Щоб розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

  • Банківські співробітники ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти/термін дії, одноразовий пароль/код операції, який приходить на телефон.
  • Співробітники банку також не вимагають негайного прийняття рішень, вони не залякують, не маніпулюють вами.
  • Якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння, адже банківські співробітники не можуть вимагати перекладу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство.
  • Шахраї будуть спекулювати на тривожної темі. Як правило, говорять про блокування картки, штрафах, прострочений кредит (якого у вас може і не бути), підозрілі операції, які нібито чиняться з вашої картки. Все це змушує людину панікувати і мислити нераціонально.

Якщо ви все ж таки постраждали від дій шахраїв, обов’язково зверніться до поліції за номером телефону «102» або до найближчого відділу.

Читайте також: Маневичан ошукали на 33 тисячі гривень.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024