Супрун розповіла як правильно потрібно засинати

10 Вересня 2018, 07:00
Супрун розповіла як правильно потрібно засинати 1583
Супрун розповіла як правильно потрібно засинати

Виконуючий обов’язків міністра охорони здоров’я порадила готувати очі до сну заздалегідь, тому треба відмовитися від перегляду телевізора, гаджета безпосередньо перед сном.

Уляна Супрун дала поради, які допоможуть налагодити повноцінний сон.

Вона додала, що в одному з досліджень з'ясувалося, що візуалізація приємної картини або місця сприяє швидкому розслабленню і відволікає від зайвих думок, – пише Gazeta.ua

У дослідженні люди, які застосовували візуалізацію і страждали безсонням, засинали на 20 хвилин швидше, ніж ті які не візуалізували.

«Після літнього відпочинку буває важко не тільки увійти в робочий ритм, але і повернутися до повноцінного сну. Не чекайте, поки вас «вимкне» від втоми. Є кращі шляхи, які допоможуть налагодити повноцінний сон. Він буде давати вам енергію зробити набагато більше справ, ніж годинник непродуктивного безсоння», – написала Супрун на сторінці в Facebook.

Крім того, треба слухати класичну музику.

«Дослідження показали, що класична музика або будь-яка музика, яка має повільний ритм, допомагає швидше заснути. Слухати бажано не відразу перед сном, а десь за 30-45 хвилин. Крім поліпшення якості сну, музика сприяє ослабленню симптомів тривожності і депресії», – сказала Супрун.

Також для гарного сну треба зігрівати кінцівки.

«Наше тіло охолоджується завдяки процесу терморегуляції, коли ми засинаємо. Щоб допомогти цьому, вчені визначили кілька прийомів, які спрацьовують як снодійне і прискорюють процес засинання. Наприклад, в цьому дослідженні було визначено, що зігрівання кінцівок сприяє оптимальному процесу терморегуляції і підсилює загальні втрати тепла тілом. Ви можете надіти шкарпетки або ж зробити теплу ванну для ніг, щоб швидше заснути», – написала виконуючий обов’язків міністра.

Такод треба стежити за раціоном: уникайте кофеїну (протягом 6 годин до сну), алкоголю (протягом 4 годин до сну) і великої кількості їжі перед сном. Куріння також може позначитися негативно на якості сну і швидкості засинання.

А ще Супрун радить читати друковану книгу, адже це прийом, який допоможе відчути сонливість.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024