Нове літочислення кліматичних умов: синоптики прогнозують рекордно холодну зиму

18 Вересня 2018, 07:30
В Україні прогнозують рекордно холодну зиму 3820
В Україні прогнозують рекордно холодну зиму

Синоптики прогнозують, що зима яка наближається, виявиться найбільш морозною за ціле століття.

Торкнеться вона всіх країн світу. В Західній Європі вже почали відповідну підготовку до майбутніх холодів, – пише «Прикарпаття Online».

Вчені вважають, що саме майбутня зима стане рискою, від якої доведеться вести нове літочислення кліматичних умов. М’які зими, коли дощ йде значно частіше, ніж сніг, залишаться в минулому. Холодно буде вже в листопаді, а перша декада грудня принесе справжні морози. 

Все це буде супроводжуватися снігопадами не тільки в Європі, але і ряді азіатських держав, для яких подібні природні явища рідкісні. Джеймс Медден один з найбільш відомих європейських метеорологів. Він уже виступив із заявою, в якій закликав жителів Європи насолоджуватися теплими днями, так як їх залишилося небагато. Уже в наступному місяці погода почне стрімко псуватися.

Експерт закликав населення готуватися до тривалих морозів, запастися теплими предметами одягу і провести утеплення власного житла.

Вітчизняні синоптики погоджуються зі своїми західними колегами. Вони відзначають, що зима буде не тільки суворою, але і тривалою. В якості основної причини подібної ситуації називається різке зростання температури води в Тихому океані.

Вона виросла відразу на один градус, що призведе до появи над Європою арктичних повітряних мас з їх низькими температурами. Зима в нинішньому році почнеться в листопаді і протримається до квітня, причому мороз на вулиці в -25°C стане повсякденним явищем.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024