У Маневицькому музеї відбулась народознавча зустріч

20 Вересня 2018, 09:30
У Маневицькому музеї відбулась народознавча зустріч 2020 Джерело: Петро Хомич
У Маневицькому музеї відбулась народознавча зустріч

В Маневицькому краєзнавчому музеї з метою передати учням споконвічні народні традиції відбулася народознавча зустріч.

Етнічний вишитий одяг, поглиблення інтересу відвідувачів музею до українських традицій, особливостей духовної та матеріальної культури Волинського Полісся, біля виставки «Свята сорочка вишивана – це оберіг і захист мій». На заході були присутні члени клубу «Золотий вік» та учні 5 –В класу школи №1 імені Героя України Андрія Снітка разом із класним керівником Вірою Цвітенко, – інформує директор Маневицького краєзнавчого музею Петро Хомич на своїй сторінці у Facebook.

На зустрічі була майстриня Тетяна Деркач, яка показала вишивки із своєї колекції, розповіла учням про те, що був такий час, коли не дозволяли носити вишиту сорочку і багато іншого.

Із своїх скринь вишивки принесли Ніна Павлюк, Любов Вергун та Світлана Мельник, вони розповіли учням про свої сорочки читали вірші, а також співали пісні про вишиту сорочку. 

Народна вишивка – це закодовані у візерунках послання і побажання, вона є оберегом від лихого, символом краси, здоров’я, щасливої долі, символізує родинну пам’ять, вірність та любов, це мистецтво яке постійно розвивається, тому є величезним багацтвом українців, створеним упродовж віків народними майстрами.






Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024