Батьки відповідатимуть перед поліцією за відсутність дитини на уроках

20 Вересня 2018, 11:00
Батьки відповідатимуть перед поліцією за відсутність дитини на уроках 2347
Батьки відповідатимуть перед поліцією за відсутність дитини на уроках

Якщо неповнолітній учень не з’являвся на заняттях протягом 10-ти днів поспіль без поважних причин, навчальний заклад невідкладно повідомить про це місцевий відділок Національної поліції та службу у справах дітей.

Уряд удосконалює нормативно-правове регулювання та механізм ведення обліку дітей шкільного віку та учнів з метою забезпечення здобуття ними загальної середньої освіти. Передбачили, що ведення обліку дітей шкільного віку будуть здійснювати районні у містах держадміністрації та міські, селищні, сільські ради, у тому числі ОТГ, їх виконавчі органи із залученням відповідних територіальних органів Нацполіції та служб у справах дітей, – інформує «Урядовий портал».

Їм заборонено залучати працівників навчальних закладів до організації та ведення цього обліку. Таким чином вчителям більше не потрібно буде робити перепис дітей на території обслуговування, натомість навчальні заклади вестимуть облік учнів та здійснюватимуть контроль за відвідуванням ними навчальних занять.

Пояснити відсутність дитини у школі можна буде за допомогою медичної довідки, письмового пояснення батьків (опікунів) чи інших законних представників. Дані дитини шкільного віку видаляються з реєстру у разі досягнення нею повноліття, здобуття повної загальної середньої освіти.  А також у випадку, коли учня взяли на облік на території іншої адміністративно-територіальної одиниці та її вибуття на постійне місце проживання за межі.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024