У Маневицькій бібліотеці відбулась презентація книги Віктора Давидюка «Зачароване Полісся»

03 Жовтня 2018, 10:15
Презентація книги Віктора Давидюка «Зачароване Полісся» 4866 Джерело: Маневицька ЦРБ
Презентація книги Віктора Давидюка «Зачароване Полісся»

Професор, видатний український фольклорист, автор більше 300 публікацій Віктор Феодосійович Давидюк, презентував у Маневичах свою книгу «Зачароване Полісся».

В книзі йдеться про Західне Полісся та його населення крізь призму історії, археології, антропології, популяційної генетики, етнології, топономіки та фольклору. Окремо аналізується версія західнополіської батьківщини «Велесової книги». Подані факти істотно міняють дотеперішні уявлення про минуле краю та його мешканців.

Хлібом, сіллю та українською народною піснею зустріли поважного гостя учасники народного аматорського фольклорно-етнографічного ансамблю «Дивоцвіт». Поетичні рядки, про рідне село автора, подарувала Галина Пащук.

Поспілкуватися з автором завітали вчителі, учні Маневицької ЗОШ № 1 імені Героя України Андрія Снітка та Маневицького професійного ліцею, друзі, земляки, а також студенти СНУ імені Лесі Українки. Про роки, коли Віктор Феодосійович працював вчителем у школах сіл Костюхнівка та Троянівка Маневицького району згадували Ніна Павлюк, Валентин Невар. Про діяльність автора та цікаві історії з його життя розповіли друзі та земляки Микола БорбичКостянтин Давидюк та Микола Давидюк.

На завершення заходу присутні отримали можливість придбати книгу з автографом та зробити фото на згадку.  





1











Читайте також: На Маневиччині бібліотекарі відсвяткували своє професійне свято. ФОТО.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024