У Маневичах провели нараду із сімейними лікарями

07 Жовтня 2018, 12:40
У Маневичах провели нараду із сімейними лікарями 2964 Джерело: Маневицька РДА
У Маневичах провели нараду із сімейними лікарями

У Маневицькій районній поліклініці провели нараду із сімейними лікарями, на якій були присутні голова райдержадміністрації Андрій Линдюк та регіональний координатор з підтримки реформи охорони здоров’я у Рівненській та Волинській областях Василь Височанський.

Головний лікар Маневицького районного центру ПМСД Тетяна Самчук наголосила на тому, що на даний час найголовнішим так і залишається питання підписання декларацій.

«Рік назад ми з вами зустрічалися на цьому ж місці і ситуація з підписанням декларацій була не найкраща. Але на даний момент Маневицький район зміг активізуватися і вийти на значно кращий рівень. Станом на 02 жовтня 2018 року у Маневицькому районі підписано 32 тис. декларацій (додатково: в Маневицькому районі проживає 52 тис. жителів). За останні місяці робота покращилася, всі спрацювали непогано. Тепер ви маєте розуміти, що з 01 жовтня 2018 року ви самі будете заробляти собі на заробітну плату, чим більше підписано декларацій, тим ваша заробітна плата буде вищою. Ми будемо фінансувати лише комунальні послуги», – наголосив Андрій Линдюк.

Також додав як буде нараховуватись заробітна плата та розповів про процент введених декларацій по населеним пунктам району.

«Зараз по малих селах введено 30% декларацій і ми маємо звернути на них найбільшу увагу. Тому є пропозиція: за кожним сімейним лікарем додатково закріпити якийсь населений пункт і щоб вони разом із фельдшерами ходили навіть по домівках людей і розповідали, пояснювали, якщо це потрібно та допомагали підписувати декларації. На даний час вам потрібно активно зібратися, розробити Програму в якій буде прописано усе вам необхідне, те, на що будуть потрібні кошти і багато іншого, обговорити і написати фінансовий план, який буде затверджуватись на сесії районної ради. Чим швидше це буде зроблено, тим швидше вам буде по-новому нараховуватися заробітна плата. Від нас допомога у підписанні декларацій буде надаватися і далі, ми посприяємо максимальному залученню людей до цього процесу», – пояснив очільник району.

Регіональний координатор з підтримки реформи охорони здоров’я у Рівненській та Волинській областях Василь Височанський також підтримав позицію голови Маневицької РДА у тому, що потрібно зробити усе, аби набрати максимальну кількість відсотків підписаних декларацій.

«Якщо загальний показник по підписанню декларацій буде 90%, то у 2,5 рази буде більше коштів ніж виділялося медичною субвенцією. Також наголошую на тому, що потрібно добре обдумати, як правильно написати програму та фінансовий план і зробити це як найшвидше», – наголосив координатор.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром