Маневицьких призовників урочисто відправили на строкову службу

10 Жовтня 2018, 11:38
Маневицьких призовників урочисто відправили на строкову службу 4799 Джерело: Маневицька РДА
Маневицьких призовників урочисто відправили на строкову службу

Біля військово-призовної частини Маневицького військового комісаріату провели урочисту відправку юнаків на строкову військову службу (призов: осінь – 2018).

З Маневицького району 9 хлопців будуть проходити військову службу у лавах Збройних Сил України.

«На даний час призову підлягають 38 чоловік, а вибуває сьогодні 9. Їдуть вони на Західну Україну в навчальний центр 184, село Старичі. Навчатися будуть чотири місяці, а потім їх відправлять у бойові частини у Володимирі-Волинському, Яворовому, Івано-Франківську, Мукачево та Тернополі», – сказав військовий комісар Віктор Павлик.

Також він наголосив на тому, що військовослужбовці строкової служби до АТО не залучаються та вручив військові квитки юнакам.

«Останнім часом посилюється робота територіальної оборони в кожному районі. Коли відбуваються робочі поїздки на стрільбища, то бачиш, що кожен чоловік дисциплінований, вміє поводитися зі зброєю та оборонятися. Я думаю, що призов для цих хлопців, які зараз знаходяться тут – це є добра школа на все життя, щоб знати і вміти, як обороняти рідний край», – зазначив перший заступник  голови РДА Андрій Бурак.

До хлопців також звернувся старший товариш, який відслужив 1,5 роки і повернувся із Збройних Сил України, солдат запасу Олександр Павлишак. Він розповів присутнім про те, як саме проходила військова служба та побажав юнакам здоров’я, терпіння, сили та легкої служби.

І на завершення священнослужитель Маневицького благочиння настоятель Свято-Успенського храму села Оконськ протоієрей Олександр Лановий кожному майбутньому військовослужбовцю вручив ікону-оберіг, а потім спільно з усіма присутніми помолився та свяченою водою благословив юнаків.



1

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024