Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter
Маневицька кулінарія
Маневицька кулінарія

Маневицька кулінарія: господиня поділилася рецептом торта «медовик» зі сметанним кремом

14:30 16.10.2018
753

Маневицька господиня Ірина Корнійчук, знову поділилася з Район.Маневичі новим рецептом, на цей раз будемо готувати торт «медовик» зі сметанним кремом.

Торт «медовик» – це класичний десерт, який готували і будуть готувати наші мами і бабусі на святкові сімейні події. Також цей торт є популярним у багатьох кондитерських кав’ярнях.

Діти Ірини зазвичай просять цей торт у свій день народження, адже дуже люблять ним ласувати на свято.

Отже, для «медовика» та сметанного крему нам знадобляться слідуючі інгрідієнти (для коржів):

  • Яйця – 2 штуки.
  • Цукор – 200 грамів.
  • Мед – 2 столових ложки.
  • Сода – 1 чайна ложка.
  • Масло вершкове – 100 грамів.
  • Борошно – 400-500 грамів.
  • Сметана – 600 грамів.
  • Цукор – 200 грамів.
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка.
  • Чорнослив – 150 грамів
  • Банан – 1-2 штуки.
  1. Готуйте тісто на водяній бані, для цього ставте на вогонь каструлю з невеликою кількістю води і дайте закипіти, поверх каструлі потрібно буде поставити миску більшого діаметра.
  2. У мисці змішайте яйця, цукор і мед. Додайте соди і перемішайте.
  3. Поставте суміш на водяну баню і прогрійте, помішуючи, щоб яйця не згорнулися, протягом 7-10 хвилин. Додайте вершкове масло і перемішайте до повного розчинення масла.
  4. Зніміть суміш з вогню і додайте половину вказаної кількості борошна. Залиште тісто остигати. Коли тісто охолоне, додайте частинами борошно, що залишилося. Замішайте тісто і поділіть на 8 частин.
  5. Розігрійте духовку до 200°C. На пергаментному папері тонко розгорніть кожну кульку тіста і виріжіть коло, приклавши тарілку або кришку від кастрюлі (діаметр близько 21 сантиметра). Обрізки не прибирайте, їх будете випікати разом з коржами і потім використовувати для прикраси торта. Часто наколюйте тісто виделкою, щоб воно не здулося при випіканні.
  6. Випікайте корж протягом 4 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Коржі випікаються дуже швидко, тому за ними потрібно стежити. Поки один корж випікається, розгортайте наступний. Так випікайте всі 8 коржів. Складайте на рівну поверхню.
  7. Готуємо сметанний крем. Холодну сметану збивайте, поступово додаючи цукор і ванілін. Для кращого результату краще взяти сметану більшої жирності.
  8. Чорнослив потрібно дрібно нарізати. Банан можна також дрібно нарізати або натерти на великій тертці.
  9. Збирайте торт. Кожен корж рясно змащуйте кремом, посипайте чорносливом і бананом. Так збирайте весь торт, зверху змащуйте сметанним кремом.
  10. Обрізки від коржів подрібнюйте в блендері. Якщо блендера немає, можна подрібнити їх за допомогою качалки.
  11. Посипіть крихтами верх торта і прикрасьте боки. Декоруйте торт за смаком. Приберіть торт для просочення в холодильник на пару годин.

Читайте також: Маневицька кулінарія: господиня поділилася рецептом вівсяного печива.

Коментарі
21 листопада
Вчора
19.11.2018
18.11.2018
17.11.2018
16.11.2018
15.11.2018
14.11.2018
13.11.2018
12.11.2018
11.11.2018
10.11.2018
Підписатися на наші новини
*ви у будь-який момент зможете відписатися від наших новин