Рецепт торта «медовик» зі сметанним кремом від закрійниці. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ

24 Квітня 2020, 19:45
Рецепт торта «медовик» зі сметанним кремом від закрійниці 6031
Рецепт торта «медовик» зі сметанним кремом від закрійниці

Маневицька закрійниця Ірина Корнійчук, знову поділилася з Район.Маневичі рецептом приготування торту «медовик» зі сметанним кремом.

Торт «медовик» – це класичний десерт, який готували та будуть готувати наші мами й бабусі на святкові сімейні події. Також цей торт є популярним у багатьох кондитерських кав’ярнях. 

Діти Ірини зазвичай просять цей торт у свій день народження, адже дуже люблять ним ласувати на свято.

Отже, для «медовика» та сметанного крему нам знадобляться наступні інгредієнти (для коржів):

  • Яйця – 2 штуки
  • Цукор – 200 грамів
  • Мед – 2 столових ложки
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Масло вершкове – 100 грамів
  • Борошно – 400-500 грамів
  • Сметана – 600 грамів
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка
  • Чорнослив – 150 грамів
  • Банан – 1-2 штуки. 
  1. Готуйте тісто на водяній бані, для цього ставте на вогонь каструлю з невеликою кількістю води й дайте закипіти, поверх каструлі потрібно буде поставити миску більшого діаметра.
  2. У мисці змішайте яйця, цукор і мед. Додайте соди та перемішайте.
  3. Поставте суміш на водяну баню і прогрійте, помішуючи, щоб яйця не згорнулися, протягом 7-10 хвилин. Додайте вершкове масло і перемішайте до повного розчинення масла.
  4. Зніміть суміш з вогню і додайте половину вказаної кількості борошна. Залиште тісто остигати. Коли тісто охолоне, додайте частинами борошно, що залишилося. Замішайте тісто і поділіть на 8 частин.
  5. Розігрійте духовку до 200°C. На пергаментному папері тонко розгорніть кожну кульку тіста і виріжте коло, приклавши тарілку або кришку від каструлі (діаметр близько 21 сантиметра). Обрізки не прибирайте, їх будете випікати разом з коржами й потім використовувати для прикраси торта. Часто наколюйте тісто виделкою, щоб воно не здулося при випіканні.
  6. Випікайте корж протягом 4 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Коржі випікаються дуже швидко, тому за ними потрібно стежити. Поки один корж випікається, розгортайте наступний. Так випікайте всі 8 коржів. Складайте на рівну поверхню.

Готуємо сметанний крем:

  • Холодну сметану збивайте, поступово додаючи цукор і ванілін. Для кращого результату краще взяти сметану більшої жирності
  • Чорнослив потрібно дрібно нарізати. Банан можна також дрібно нарізати або натерти на великій тертці
  • Збирайте торт. Кожен корж рясно змащуйте кремом, посипайте чорносливом і бананом. Так збирайте весь торт, зверху змащуйте сметанним кремом
  • Обрізки від коржів подрібнюйте в блендері. Якщо блендера немає, можна подрібнити їх за допомогою качалки
  • Посипте крихтами верх торта і прикрасьте боки. Декоруйте торт за смаком. Приберіть торт для просочення в холодильник на пару годин.

Читайте також: Рецепт сирних пончиків від секретарки. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024