Рецепт торта «медовик» зі сметанним кремом від закрійниці. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
24 Квітня 2020, 19:45
6031
Рецепт торта «медовик» зі сметанним кремом від закрійниці
Маневицька закрійниця Ірина Корнійчук, знову поділилася з Район.Маневичі рецептом приготування торту «медовик» зі сметанним кремом.
Торт «медовик» – це класичний десерт, який готували та будуть готувати наші мами й бабусі на святкові сімейні події. Також цей торт є популярним у багатьох кондитерських кав’ярнях.
Діти Ірини зазвичай просять цей торт у свій день народження, адже дуже люблять ним ласувати на свято.
Отже, для «медовика» та сметанного крему нам знадобляться наступні інгредієнти (для коржів):
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – 200 грамів
- Мед – 2 столових ложки
- Сода – 1 чайна ложка
- Масло вершкове – 100 грамів
- Борошно – 400-500 грамів
- Сметана – 600 грамів
- Ванільний цукор – 1 чайна ложка
- Чорнослив – 150 грамів
- Банан – 1-2 штуки.
- Готуйте тісто на водяній бані, для цього ставте на вогонь каструлю з невеликою кількістю води й дайте закипіти, поверх каструлі потрібно буде поставити миску більшого діаметра.
- У мисці змішайте яйця, цукор і мед. Додайте соди та перемішайте.
- Поставте суміш на водяну баню і прогрійте, помішуючи, щоб яйця не згорнулися, протягом 7-10 хвилин. Додайте вершкове масло і перемішайте до повного розчинення масла.
- Зніміть суміш з вогню і додайте половину вказаної кількості борошна. Залиште тісто остигати. Коли тісто охолоне, додайте частинами борошно, що залишилося. Замішайте тісто і поділіть на 8 частин.
- Розігрійте духовку до 200°C. На пергаментному папері тонко розгорніть кожну кульку тіста і виріжте коло, приклавши тарілку або кришку від каструлі (діаметр близько 21 сантиметра). Обрізки не прибирайте, їх будете випікати разом з коржами й потім використовувати для прикраси торта. Часто наколюйте тісто виделкою, щоб воно не здулося при випіканні.
- Випікайте корж протягом 4 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Коржі випікаються дуже швидко, тому за ними потрібно стежити. Поки один корж випікається, розгортайте наступний. Так випікайте всі 8 коржів. Складайте на рівну поверхню.
Готуємо сметанний крем:
- Холодну сметану збивайте, поступово додаючи цукор і ванілін. Для кращого результату краще взяти сметану більшої жирності
- Чорнослив потрібно дрібно нарізати. Банан можна також дрібно нарізати або натерти на великій тертці
- Збирайте торт. Кожен корж рясно змащуйте кремом, посипайте чорносливом і бананом. Так збирайте весь торт, зверху змащуйте сметанним кремом
- Обрізки від коржів подрібнюйте в блендері. Якщо блендера немає, можна подрібнити їх за допомогою качалки
- Посипте крихтами верх торта і прикрасьте боки. Декоруйте торт за смаком. Приберіть торт для просочення в холодильник на пару годин.
Читайте також: Рецепт сирних пончиків від секретарки. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
19/04/2024
П'ятниця
19.04.2024
09:12
08:41
18.04.2024
18:00
ГАЛЕРЕЯ
Афіша
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром
Бізнес
Еко
Життя
Закордон
Історія
Культура
Медицина
Освіта
Спорт