На Маневиччині керівництво об’єднаної громади самоусунулось від гасіння пожежі

17 Жовтня 2018, 08:00
Фото ілюстративне 3965
Фото ілюстративне

Голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк 16 жовтня 2018 року провів екстренну робочу зустріч із заступником начальника Управління ДСНС України у Волинській області Віктором Милостивим та виконуючим обов’язки керівника Маневицького районного відділу Віталієм Курдельчуком з якими обговорили ситуацію яка склалась в Прилісненській ОТГ.

Зокрема, загоряння торфовищ на площі близько 7 гектарів. Про дану проблему голові РДА доповіли ще зранку і перед обідом на місце події виїхав Віктор Милостивий.

Як виявилось, керівництво об’єднаної громади самоусунулось не тільки від гасіння пожежі, а й навіть не поінформували про проблему, не звернулись про допомогу, пояснюючи це тим, що це землі запасу за які сільська рада не відповідає.

По даній причині з резервного фонду громади категорично відмовились виділяти кошти.

«Наразі не можу зрозуміти таких дій, чи це через незнання законів, чи це свідома диверсія. Час покаже. Поки рятувальники і лісівники локалізували пожежу, голова громади не допомагав їм, а шукав журналістів і потім ходив з ними і давав інтерв’ю не думаючи про наслідки, які його бездіяльність може завдати», – зазначив Андрій Линдюк.

На даний момент завдяки діям працівників ДСНС і Маневицького лісгоспу ситуація контрольована.

«Вже на ранок 17 жовтня викликав всіх керівників, яких залучимо до гасіння пожежі і скликаю районну комісію ТЕБ і НС, щоб в терміновому порядку виділяти кошти резервного фонду районного бюджету», – повідомив голова РДА. 

Коментарі
17 Жовтня 2018, 17:15
<p>Зовсім вже розуму не мають там чи як? Це по принципу «Якщо я з сусідом посварився і в нього хата горить, я тушити не піду, поки не загориться моя», чи як?</p>
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024