Рекреаційна зона Маневиччини стала одною з найбільш туристично-відвідуваних відпочиваючими

17 Жовтня 2018, 12:13
Рекреаційна зона Ківерцівського лісгоспу на вихідних стала туристичною Меккою 3178
Рекреаційна зона Ківерцівського лісгоспу на вихідних стала туристичною Меккою

Тепла осінь не перестає дарувати можливість відпочинку на природі. Тому особливо у вихідні волиняни масово йдуть до лісу.

У ці вихідні – 13-15 жовтня – у рекреаційних пунктах побували тисячі відпочивальників. Звісно, в результаті лісівники щоранку протягом цих днів прибирали сотні мішків сміття. Але переважно це були акуратно зібрані та зав’язані пакунки, що стояли біля смітників, – повідомляється на сайті Волинського ОУЛМГ.

«Приємно, що для комфортного відпочинку на природі люди все частіше обирають спеціально облаштовані лісівниками зони рекреації.  І що неабияк приємно – відпочинок у лісі стає дедалі цивілізованішим та культурнішим. Без розкиданого довкола сміття та пошкоджених альтанок. Тож щиро дякуємо всім волинянам та гостям нашого лісового краю, які цінують працю людей у зеленій формі», – зазначають у Волинському ОУЛМГ.

Особливою популярністю вже традиційно користується територія Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ». Лише 14 жовтня там побували більше 700 людей – прогулювалися пішки та на велосипедах. Тож Воротнів по праву можна вважати лісовою туристичною Меккою Волині.

Усі бесідки та столи протягом дня були зайняті і в рекреаційному пункті «Діброва», що в селі Гаразджа Луцького р-ну (ДП «ВЛСНЦ»).

Не менш затребуваними виявилися зони рекреації, що розміщені на трасі Луцьк-Маневичі. «Пролісок» (ДП «Ківерцівське ЛГ» та «Поляна казок» (ДП «Колківське ЛГ») також щодня у ці вихідні були наповнені відпочивальниками.

Відпочинок на природі є не менш улюбленим для жителів Любомльського, Шацького, Ратнівського, Ковельського, Камінь-Каширського та інших районів.

Нагадаємо, що загалом у лісах Волині – 115 великих рекреаційних пунктів та 655 малих зон відпочинку. Всі вони створені та утримуються в належному стані винятково стараннями лісівників. У кожній із таких зон рекреації – свій комфорт та затишок. І так хочеться, щоб ці місця відпочинку якомога довше залишалися у такому ж стані, – йдеться у повідомленні Волинському ОУЛМГ.

Зі свого боку лісівники Волині обіцяють не зупинятися на досягнутому та щороку поповнювати наші ліси новими оазами комфорту для спілкування з природою.












Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024