Рецепт домашньої піци від керівниці громадської організації. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Керівниця Маневицької громадської організації «Довіра» Наталія Шишолик поділилася рецептом приготування домашньої піци.
Піцу багато хто любить не тільки за різноманітність начинок, а й за швидкість приготування. Навчившись готувати смачну домашню піцу ви отримаєте масу похвал від задоволених родичів та друзів, каже господиня.
Отже, для приготування вам потрібні наступні інгредієнти:
- 2,5 склянки борошна.
- 1 склянка теплої води.
- 2 столових ложки олії.
- 2 чайних ложки дріжджів сухих швидкодійних або 20 грамів звичайних.
- 1 чайна ложка солі.
Для начинки:
- 250-300 грамів ковбаси (якщо під час посту, то можна гриби або капусту).
- 250 грамів помідорів.
- 150 грамів сиру.
- 2 середніх цибулини.
- 1 натерта морквина
- Перець та сіль.
Борошно просійте в миску, влийте олію, всипте солі та дріжджі. Акуратно вливаючи воду, підмішуйте борошно з країв до центру, замісіть в’язке тісто, викладіть його на стіл, присипте борошном і місіть 10 хвилин, до еластичності.
Накрийте тісто і дайте йому дозріти кілька хвилин поки приготуєте начинку. Поки тісто дозріває, наріжте помідори, ковбасу, обсмажте цибулю та моркву. Все перемішайте, посоліть і поперчіть.
Акуратно розтягніть тісто від центру до країв, розкачайте качалкою до товщини не більше 0,5 сантиметра. Викладіть начинку, зверху натріть сиром. Випікайте піцу 15 хвилин у розігрітій духовці при температурі до 200 ºC поки не розплавиться сир.
Читайте також: Рецепт сирників від лучниці. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром