Маневицький професійний ліцей – один із наймолодших навчальних закладів професійно-технічної освіти на Волині

08 Січня 2019, 15:20
Маневицький професійний ліцей – один із наймолодших навчальних закладів професійно-технічної освіти на Волині 6351
Маневицький професійний ліцей – один із наймолодших навчальних закладів професійно-технічної освіти на Волині

Історію Маневицького професійного ліцею розпочалали у 1978 році, коли за пропозицією Міністерства лісового господарства в селищі розпочали будівництво сільського середнього професійно-технічного училища № 8 для підготовки робітничих кадрів лісової галузі.

Це творчий та навчальний центр Маневиччини, який забезпечує розвиток здібностей та обдарувань дітей і молоді та готує кваліфікованих робітників, яких потребує сучасний ринок праці.

За роки становлення і розвитку навчальний заклад двічі перейменовували: в 1992 році в ПТУ № 28, а в жовтні 2002 року за наказом Міністерства освіти і науки Маневицьке ПТУ № 28 отримало статус професійного ліцею.

За 30 років діяльності, професійний ліцей підготував і випустив не одну тисячу кваліфікованих робітників. Багато випускників продовжували своє навчання і зараз є відомими людьми та професіоналами своєї справи.

Педагогічний колектив ліцею – це однодумці, яких об’єднує любов до учнів та наполеглива праця на ниві виховання хороших робітників. Сьогодні навчально-виховний процес забезпечують 42 педагогічні працівники, які допомагають своїм учням опанувати обрану професію та відкрити їхні таланти. Серед педагогів: 4 чоловіки – Відмінники освіти України, 13 чоловік мають вищу категорію, 10 чоловік – педзвання, 16 чоловік – майстри виробничого навчання.

Матеріально-технічна база є винятково привабливою, оскільки всі навчальні корпуси розміщені в невеличкому, але чудовому і мальовничому куточку природи на околиці селища Маневичі. На території понад 12 гектарів розташовані адміністративно-побутовий та навчальні корпуси, виробничі майстерні, гуртожиток, автопарк та автодром. В ліцеї діє 23 навчальні кабінети, 5 лабораторій, 5 майстерень, автодром, трактодром, спортивний та актовий зали, спортивний майданчик і стадіон, бібліотека, їдальня. Ліцей має комп’ютерний клас, користується послугами мережі Інтернет.

Після закінчення ліцею випускники можуть продовжити навчання у вищих навчальних закладах, з якими Маневицький освітній заклад тісно співпрацює, і навіть заочно на державній формі, паралельно працюючи за вже набутою професією, можна отримати вищу освіту.

Читайте також як Маневицький професійний ліцей приймав гостей з Німеччини.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024