Маневицькі рятувальники нагадали про правила пожежної безпеки в період підготовки та збирання зернових

05 Липня 2018, 06:30
Маневицькі рятувальники нагадують про правила пожежної безпеки в період підготовки та збирання зернових 1139
Маневицькі рятувальники нагадують про правила пожежної безпеки в період підготовки та збирання зернових

Маневицький районний відділ Управління ДСНС України у Волинській області нагадав керівникам сільськогосподарських та фермерських господарств про правила пожежної безпеки.

Про це повідомляється на офіційному web-сайті районної ради.

Ще до початку збирання врожаю вся збиральна техніка та агрегати повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними іскрогасниками, обладнані первинними засобами пожежегасіння – вогнегасниками.

Від того як в господарстві подбали про стан техніки, що задіються на жнивах та підготували поля, у великій мірі залежить захист врожаю від пожеж.

Дрібниць і прорахунків при підготовці до хлібозбирання не повинно бути.

З метою не допущення пожеж в період збирання врожаю, пожежники нагадують правила пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватись в період підготовки та збирання зернових: перед початком дозрівання колосових, хлібні масиви необхідно обкосити та оборати захисною смугою шириною не менше 4 метрів.

Також необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 гектарів. Безпосередньо на масиві площею понад 25 гектарів, з якого збирається врожай, необхідно мати трактор з плугом на випадок пожежі.

У період збирання забороняється спалювання стерні, після жнивних залишків та розведення багать. Площа основи однієї скирти не повинна перевищувати 300 квадратних метрів.

Протипожежні розриви між скиртами мають бути не менше 20 метрів, відстань від скирт до ліній електропередач – 15, до доріг – 20, до будівель та споруд – 50 метрів.

Скирти на відстані 5 метрів від основи повинні бути проорані захисними смугами не менше 4 метрів завширшки.

Дотримання цих правил пожежної безпеки допоможе уникнути пожеж на хлібних нивах.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024