Як у «Маневицькому ЛГ» доглядають за лісовими культурами

07 Вересня 2018, 07:00
Як у «Маневицькому ЛГ» доглядають за лісовими культурами 2175
Як у «Маневицькому ЛГ» доглядають за лісовими культурами

У ДП «Маневицьке ЛГ» розповіли як комплекс агротехнічних і лісівничих заходів спрямовують на поліпшення умов приживлюваності й росту лісових культур і над цим постійно та посилено працюють.

Досить важливим критерієм оцінки роботи лісівників є стан лісових культур. Завдання лісівників не лише посадити культури, а й правильно та своєчасно здійснювати догляд за ними – це основна запорука доброї приживлюваності й швидкого росту дерев.

Догляд за лісовими культурами виконуються протягом всього вегетаційного періоду тобто з квітня по жовтень місяць. Про молодий ліс потрібно дбати десятки років, тож лісівники проводять догляди і на цьогорічних посадках лісових культур і на створених у попередні роки.

Механізований догляд проводяться трактором МТЗ-82 в агрегаті з культиватором КЛБ – 1,7 та мотокосами STIHL.

«Основна мета доглядів за лісовими культурами – створення сприятливих умов для їх росту, скорочення строків зімкнення й переведення в покриту лісом площу, усунення негативного впливу трав’яної рослинності. Завдяки проведенню агротехнічних та лісівничих доглядів поліпшують водний і тепловий режим, а також режими живлення та освітлення» – пояснює головний лісничий Віталій Пащук.

Догляд за лісовими культурами проводиться у всіх лісництвах лісгоспу. Станом на сьогоднішній день вже пройдено доглядами 2368 гектарів лісових культур.

«Ми сподіваємось що своєчасно проведений догляд за лісовими культурами та молодняками, в подальшому дасть можливість виростити високопродуктивні корінні насадження», – кажуть у колективі лісівників державного підприємства «Маневицьке лісове господарство».

 





Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024