«Чесно і сумлінно працюватимемо задля гідного та щасливого життя мешканців Маневицької громади», – Ігор Дерлюк

18 Жовтня 2020, 17:43
Чесно і сумлінно працюватимемо задля гідного та щасливого життя мешканців Маневицької громади, – Ігор Дерлюк 3443
Чесно і сумлінно працюватимемо задля гідного та щасливого життя мешканців Маневицької громади, – Ігор Дерлюк

Дерлюк Ігор Васильович – заступник голови Маневицької районної ради VII скликання. Народився 23 квітня 1987 року в селі Кукли Маневицького району Волинської області.

Закінчив історичний факультет Волинського національного університету імені Лесі Українки (2004-2009 рр.), здобув кваліфікацію магістра історії. Із 21 травня 2015 року по 07 червня 2019 року – начальник відділу культури та туризму Маневицької РДА. 29 листопада 2019 року обраний заступником голови Маневицької районної ради VII скликання. Одружений. Разом із дружиною Людмилою виховують сина Матвія. Проживає в селі Довжиця Маневицького району Волинської області.

– Чому вирішили балотуватися на цих виборах?

– Будучи п’ять років депутатом районної ради, працюючи чотири роки держслужбовцем, а сьогодні на посаді заступника голови райради, дуже добре знаю проблемні питання нашої громади і маю чітке бачення їх вирішення. Ніколи не боявся важкої роботи, не ховався від складних завдань, старався якісно їх виконувати. А складнощів після об’єднання в громаду не бракуватиме. Вважаю, що маю досвід і знання для цієї роботи та готовий працювати заради успіху та розвитку Маневиччини. І найголовніше, мені здається, я маю енергію та величезне бажання показати людям нову якість управління громадою, без окозамилювання, інтриг та маніпуляцій, люди за останні роки втомилися від цього всього. І саме тому ми з чесними, справедливими та успішними людьми в команді «Європейської Солідарності» йдемо на місцеві вибори до Маневицької ОТГ. Ми маємо «вогник в очах» і сподіваємося запалити цей «вогник» в якнайбільшої кількості жителів нашої громади заради спільного добробуту.

– Які є особливості у нашій громаді, що можуть сприяти втіленню передвиборчої програми чи навпаки – негативно на неї впливати?

– Наша передвиборча програма – це результат детального аналізу проблем і потреб жителів громади, реакція на виклики сьогодення. Сподіваюся, що бажання вирішити ці проблеми об’єднає всіх депутатів для спільної та продуктивної роботи. Дуже не хотів би, щоб в роботу ради втручалися партійні амбіції, це точно не сприятиме розвитку ОТГ.

Більшість населених пунктів громади оточені лісом, а це через складні бюрократичні процедури ускладнює забезпечення жителів земельними ділянками для будівництва житла. Найбільш відчутною ця проблема є в селищі Маневичі та селі Оконськ, вона стримує розвиток цих населених пунктів. Її вирішення є одним із ключових пунктів нашої передвиборчої програми.

Практично щороку в нашому районі виникають проблеми із гарячим харчуванням школярів. Від цього страждають наші діти та їх батьки. І, на жаль, місцева влада часто не може впливати на цей процес, оскільки це залежить від часу прийняття державного бюджету, тривалих тендерних процедур, скарг та судових позовів на результати торгів. Цьогоріч однією з негласних причин відмови фірми-переможця торгів від харчування школярів стало те, що їм не сподобалися умови в шкільних їдальнях та кухонне обладнання. Тому одним із перших завдань влади буде робота над покращенням матеріально-технічної бази шкільних їдалень. Треба зробити все можливе, щоб учні наших шкіл мали якісне гаряче харчування.

Сьогодні урядом та народними депутатами України прийнято рішення про ліквідацію Маневицького району. Це безперечно негативно вплине на розвиток нашої громади, оскільки щороку ми будемо втрачати мільйони гривень податкових надходжень до місцевого бюджету. На останній сесії райради депутатами прийнято рішення звернутися до суду із позовом про визнання цього несправедливого рішення нечинним. І після створення громади треба продовжувати боротися за збереження Маневицького району.

– Які напрямки роботи  є пріоритетними для вас в громаді після перемоги?

– Найперше – сформувати професійну і порядну команду, яка буде працювати для людей та розвитку громади, а не дбати про власні інтереси. Ми повинні забезпечити прозорий і справедливий розподіл бюджетних коштів, раціональне та ефективне їх використання. Кожен населений пункт, кожна бюджетна установа повинні відчувати увагу керівництва громади.

Хотілося б досягти максимальної співпраці та взаємодовіри влади і бізнесу, створити сприятливі умови для залучення інвестицій та створення нових робочих місць. Дуже хочу, щоб наші населені пункти гарно виглядали, були чистими від сміття та чагарників. Для цього необхідно забезпечити максимальне сортування та переробку твердих побутових відходів, якісну роботу комунальних служб. Будемо працювати над вирішенням проблем електрифікації нових житлових масивів, ремонтів доріг, наданням службового житла для молодих спеціалістів, впровадженням енергоощадних заходів, будівництвом спортивних та дитячих майданчиків, розвитком наших освітніх, медичних та культурних закладів.

– Чи існують потенційні перешкоди у реалізації ваших планів?

– У нашій передвиборчій програмі відображені лише реальні завдання, які можна і треба буде вирішити за наступні п’ять років. Необхідні лише бажання та злагоджена робота керівництва і депутатського корпусу громади.

Хочеться, щоб Україна повернулася до мирного життя, відновилося економічне зростання в державі – тоді і в громад буде більше можливостей успішно розвиватися.

– Які інвестиційні проєкти було б варто розвивати для створення нових робочих місць та підвищення рівня життя у нашій громаді?

– У планах нашої команди є створення дієвого інвестиційного паспорта громади. Маневицька громада цікава інвесторам, оскільки має дуже вигідне транспортне розташування на перетині міжнародних шляхів на Польщу та Білорусь, тут пролягає залізниця. В нас є ряд перспективних земельних ділянок, особливо господарські двори колишніх колгоспів, які будуть цікавими потенційним інвесторам. Завдання місцевої влади – створити максимально сприятливі умови для інвестицій: розробити відповідну документацію, забезпечити електропостачання, водопостачання та під’їзні шляхи до цих ділянок.

Готові сприяти і підтримувати розвиток органічного землеробства, особливо ягідництва та садівництва, бо бачимо тут перспективу зайнятості населення. Варто було б запровадити вторинну переробку твердих побутових відходів. Це і нові робочі місця, і покращення стану місцевої екології. Готові співпрацювати в цьому напрямку із сусідніми громадами на взаємовигідних умовах. Потрібно розпочати вирощування комунальниками власного посадкового матеріалу для озеленення наших населених пунктів.

– Якими цінностями Ви керуєтесь?

– Найголовнішими цінностями, вважаю, є порядність, людяність та справедливість. Саме цих життєвих принципів стараюся дотримуватись у своїй роботі та політичній діяльності. При будь-яких обставинах треба залишатися людиною, лише тоді тебе будуть по-справжньому поважати в суспільстві.

– Які перспективи відкриються Маневицькій громаді за умови послідовної та наполегливої праці протягом наступних 5 років?

– Серед районів Волині Маневиччина завжди мала одні із найвищих показників соціально-економічного розвитку. Маючи хороші напрацювання попередніх років та потужний людський потенціал, впевнений, що Маневицька ОТГ через декілька років буде найуспішнішою громадою Волині серед тих, які створені на базі теперішніх райцентрів. Всі передумови для цього є, потрібні лише професіоналізм, рішучість та енергійність майбутньої місцевої влади.

– Що може допомогти вам у реалізації ваших планів?

– Злагоджена і професійна робота нашої команди і, звичайно ж, підтримка людей. Це речі, які надихають працювати ще краще та досягати успіху.

– Чим найбільше пишається наша  громада?

– Маневиччина і на обласному, і на всеукраїнському рівнях має чим пишатися в усіх галузях. І ці успіхи творять прості люди, які тут живуть і працюють. Тож найбільшою гордістю нашого краю вважаю своїх працьовитих земляків.

– Чому люди повинні голосувати саме за Вас та Вашу команду?

– Хочу зазначити, що в нас команда вільних людей, на нас не чиниться ніякий тиск партійного керівництва при прийнятті рішень, так як це є в інших партіях. Голосуючи за кандидатів від «Європейської Солідарності», жителі громади можуть бути впевнені – ми не підведемо, чесно і сумлінно працюватимемо задля гідного та щасливого життя населення Маневицької громади. Кожен із нас – успішна людина і ми знаємо, як зробити успішною нашу громаду.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024