Шукають інвестора для опалення маневицьких багатоповерхівок

15 Липня 2017, 17:35
1800

У Маневичах проходитиме конкурс на постачання тепла трьох багатоповерхівок.

Таке рішення прийняли на нараді, що проходила в п'ятницю, 14 липня.

Роками Маневицька центральна районна лікарня постачала теплом квартири багатоповерхівок, але термін ліцензії на виробництво теплової енергії від комунгоспу для квартир скінчився ще 2 грудня 2016 року.

«Останній рік всі гроші йдуть з медичної субвенції. Тобто ті гроші, які ми мали б виділяти на ліки та апаратуру, йдуть на теплопостачання. Цього року нам взагалі не передбачені такі витрати. Ми брали ці гроші з того, шо заробляли, щоб протопити лікарню і ці будинки. Зараз у нас борг на 125 тисяч гривень, адже потрібно врахувати ще й пільговиків», – пояснив головний лікар Маневицької центральної районної лікарні Олег Бегаль.

Усі присутні в залі шукали шляхи вирішення цієї проблеми. Мешканців трьох багатоповерхівок в першу чергу цікавило якісне постачання тепла та його ціна.

«Поки в нас не було лічильників, то ми платили «по повній програмі», зараз ситуація трішки нормалізувалась. Але ви зайдіть до нас в підвал, там все перекручено, побито, тече. За 23 роки ніхто не робив ніякого ремонту, хоч ми і платимо квартплату. Щоб створити ОСББ, нам потрібно спочатку зробити ремонт. Але за чиї гроші? Свої?», – питають жителі квартир.


 

З державного бюджету на котел виділили один мільйон гривень. По кошторису минулого року на цей проект передбачається 2, 229 мільйона гривень. Проте якщо врахувати підняття мінімальної заробітньої плати, то й ціни на матеріали зростуть. Відповідно для ліквідування проблеми не вистачає великої суми грошей.

На сьогоднішій день є дві фірми, які готові зробити свої внески в цю справу:

1. Маневицьке житлово-комунальне управління, Леонід Ковальський.

2. Луцька фірма «Сантехекпорт», Роман Лучик. 

За попередніми підрахунками ціна у місяць коливатиметься від 13 до 20 гривень за квадратний метр. Проте точної суми встановити не можна, тому що розрахунок та затвердження тарифу займає не менше трьох місяців.

До кінця наради узгодили, що постачання тепла буде проходити на конкурсній основі. Також було запропоновано найближчим часом запросити спеціалістів, які проводитимуть роботи внутрішньої мережі та теплотраси, шоб зрозуміти, що потрібно міняти, щоб тепло доходило в будинки.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024