Колки: юний співак став призером семи всеукраїнських конкурсів

22 Серпня 2017, 09:06
5835

Володимир Бобік – випускник ОЗ НВК «Колківська ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» – неодноразовий призер обласних та всеукраїнських пісенних конкурсів, вихованець заслуженого діяча мистецтв України Олександра Синютіна.

Про це йдеться в інтерв’ю Олени Бичкової на сайті газети «Нова доба».

Було б неправдою сказати, що Володя співав із дитинства і займався музикою з першого класу, що в сім’ї усі співають. Хоча прадідусь, який проживав на Горохівщині і був простим водієм, в складі аматорського гурту виступав на столичній сцені, підкоривши київських шанувальників пісенних талантів. Хист школяра помітили пізніше, і незабаром на восьмикласника чекала перемога на районному конкурсі «Срібні дзвіночки».

– Розвитком музичних здібностей я завдячую своєму вчителю і наставнику Олександру Володимировичу Синютіну, – із вдячністю відзначає Володимир.

Наполеглива праця, мудрі настанови вчителя – і ось вже перемога на обласному конкурсі «Срібні дзвіночки». А потім участь не лише в обласних, а й у всеукраїнських конкурсах та фестивалях. Так, під час навчання в 10 класі Володя з успіхом виступив у семи творчих змаганнях всеукраїнського рівня і у всіх посів призові місця. Щоправда, про це я дізналась від його мами Тетяни В’ячеславівни, директора Красновільської ЗОШ І-ІІІ ст. Сам Володя про свої досягнення розповів коротко: «Виступаючи на конкурсах, я розумів, що були учасники слабші, а були й сильніші за мене, які займались музикою  та співом з першого класу, мали за плечима навчання в музичних  школах».

Про конкурси дізнавалась мама, розуміючи, що участь в них дасть сину можливість не лише реалізувати власні здібності, а й набувати досвід. Сприяла у вирішенні організаційних питань і директор ЦТДЮ Валентина Ковальчук. Серед підкорених співаком творчих вершин – всеукраїнський літературно-музичний фестиваль «Розстріляна молодість», де посів 2 місце, конкурс польської поезії імені Юліуша Словацького, де тричі здобував перемогу в номінації "Співана поезія". Пам’ятним був всеукраїнський пісенний фестиваль-конкурс «Соловейко України», засновником якого є благодійна організація Президентський фонд  Леоніда Кучми «Україна».

– Цей конкурс особливо запам’ятався, адже для участі в ньому слід було пройти «сліпе» прослуховування, співали за кулісами акапельно, – розповідає Володя. – А на конкурсі посів 3 місце із піснею на слова Івана Корсака, музика Олександра Синютіна, «Марш батальйонів». Відзнаку вручав Леонід Кучма (на знімку).

Знятий і кліп, де Володя виконує цю пісню разом із квартетом «Мальви». Звучала вона у його виконанні і на презентації книги «Волинсько-Галицьке князівство» відомого українського прозаїка Івана Корсака.

З Володею розмовляла після здачі ЗНО, тож відразу ж поцікавилася, які шкільні предмети були обрані. Коли почула «українська мова, географія та математика» вголос роблю висновок: «Отже, плануєш вступати не до інституту культури».

– Ні, хоча музика, пісня буде завжди зі мною. Продовжуватиму займатись, а професію обрав технічну, – чую від Володимира.

Коли розпитувала у Олександра Синютіна про його учнів, і Володю зокрема, цікавилась, чи багато з них пішли здобувати професію, пов’язану із музичним мистецтвом.

– Звичайно, чимало, – чую у відповідь. – Вже й своїх учнів мають, готують їх до виступів. Та у житті кожного, хто обрав й інших професійний шлях, музика залишила свій слід. Але й життя щоразу вносить свої корективи. Ось я, наприклад, в юності ніколи не думав, що стану тим, ким є нині.

Цікавлюсь у Володі, чи не мав бажання взяти участь у телевізійних пісенних конкурсах-шоу, таких як «Голос. Діти», «Х-фактор». Відразу ж чую відповідь: «Ні». І пояснення:

– Не вважаю їх зовсім чесними. На конкурсі у Мукачево «Різдвяна зіронька» познайомився із однією з учасниць, яка мала чудовий голос, проте навіть у І тур «Голос. Діти» вона не пройшла, хоча займалася не один рік із професійними викладачами. А ще почув від неї історію виступу вихованця цих викладачів у І сезоні «Голосу». Вокаліст запам’ятався всім  чудовим виконанням пісні «Пам’яті Карузо», та до нього ніхто із тренерів не розвернувся, про що навіть Тіна Кароль привселюдно жалкувала. Через рік до хлопця зателефонували і запросили знову взяти участь: «До Вас обов’язково розвернуться, скажіть лишень, кого б ви хотіли бачити тренером». Його виконання пісні «Чорнії брови, карії очі» тоді й «спонукало» натиснути кнопку Тіну Кароль, адже він повідомив, що мріяв бути в її команді. А по телебаченню пафосно повідомили, що «від долі не втечеш, не потрапив першого разу, то на другий раз пощастило». Ось таке шоу.

Професійного росту, як виконавцю, Володі додала  участь в обласному конкурсі «Віамей», де щотижня доводилось виконувати пісні в різних жанрах. «Та найбільше мені подобається співати лірично-патріотичні пісні на українській мові, - зізнається виконавець. – Якоїсь улюбленої не маю, подобаються усі». Виконує Володя пісні і на польській, англійській, французькій, італійській мовах.

У випускному класі менше брав участь у творчих змаганнях, проте не відмовляв у виступах на різних заходах у Маневичах чи рідних Колках. І ці запрошення є визнанням його  таланту вже не лише високоповажним журі, а й земляками.

Зауважимо, що Володимир вступив на факультет геодезії, землевпорядкування та кадастру СНУ ім. Лесі Українки.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024