Єгері Маневицького лісгоспу заготовили сіно та віники для звірів

28 Жовтня 2017, 11:07
4537

Хоча обласні управління лісового господарства лише у 2010 році отримали  статус мисливських, на Волині  цьому напрямку завжди приділялася значна увага.

У ДП «Маневицьке лісове господарство», де площа мисливських угідь становить 44,335 тисячі гектарів, цьому напрямку діяльності приділяють значну увагу, – йдеться на сайті ВОУЛМГ.

За останніми даними обліку, в угіддях ДП «Маневицьке ЛГ» мешкають 5 лосів, 465 кіз, 160 кабанів та 680 зайців-русаків.

Починаючи з травня кожного року, для своїх підопічних працівники Маневицького лісового господарства готують запаси харчів на зиму. Літо практично присвячене заготівлі сіна та віників.

Протягом цього року для підгодівлі диких звірів використано 30 тонн зерновідходів, 16,5 тонн кукурудзи, 6 тонн вівса. Разом з тим було посіяно 19 гектарів зернових. На зимовий період заготовлено 8 тонн сіна, 6 тисяч віників, 13 тонн зерновідходів, 22 тонни силосу.

На зиму було посіяно 4 гектари озимих культур, 15 гектар підготовлено до посіву навесні.

«Для кожної живності – свій корм. Для прикладу, кормові віники – це найпоширеніший вид підгодівлі для зайців, козуль і оленів. Найкращий час для заготівлі віників – це червень, коли листя соковите і добре тримається на пагонах. За можливості віники в’яжемо з різних порід дерев – верби, осики, липи, берези та інших. Все це для того, щоб звірі в зимовий час не відчували браку корму і не шукали прожитку у великих снігах. Щоб віники були соковитими і корисними, ми привозимо їх додому, змочуємо в соляному розчині і підвішуємо в тіні. У такому стані вони висять до зими. А взимку ми їх разом з учнями шкільних лісництв кладемо у годівниці. Підгодівля диких тварин відіграє важливу роль у підтриманні чисельності їх поголів’я, служить вагомим чинником попередження чи зменшення пошкоджень лісового і сільського господарства, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах», – розповідає головний мисливствознавець Маневицького лісгоспу Микола Корець.





 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024