Маневичанам розповіли про захист лісу від пожеж

15 Листопада 2017, 19:05
1845

Днями в Маневицькому районному центрі зайнятості відбувся захід в рамках освітнього проекту «Школа безпеки та порядку» для безробітних на тему: «Захист лісових насаджень від пожеж».

Захід провів інженер по охороні та захисту лісу державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» Пацаманюк Іван та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Маневицького районного центру зайнятості Леонтій Довжик. Про це повідомляє Маневицький РЦЗ.

Розпочав захід Леонтій Довжик ознайомивши присутніх з особливостями освітнього проекту «Школа безпеки та порядку».

Іван Пацаманюк розповів про основні причини виникнення лісових пожеж, він зазначив що це є діяльність людини, грозові розряди, самозаймання торф'яних родовищ і сільськогосподарські вогнища за умов спекотної погоди чи так званого пожежонебезпечного сезону.

З метою охорони лісів від пожеж лісокористувачами щорічно розробляються і здійснюються заходи протипожежної профілактики та створюються служби лісової охорони.

Інженер по охороні та захисту лісу наголосив, що проблема охорони лісів від пожеж – одна з найбільш складних, які вирішуються працівниками лісового господарства всієї України. Важливим фактором у боротьбі із лісовими пожежами є їх попередження, а при неможливості уникнення, вчасне виявлення.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024