У Маневицькому держлісгоспі збудують завод з виробництва пілетів

19 Грудня 2017, 10:30
2502

Маневицький лісгосп досягнув найкращих результатів в нарощуванні обсягів переробки деревини – 54,6 тисяч кубометрів.

За ним іде Цуманський  – 27,7 тисяч кубометрів та Городоцький держлісгоспи – 21,3 тисяч кубометрів. Про це повідомляють на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Переробка деревини є пріорітетним напрямком у лісовій галузі, адже це створює передумови для збільшення випуску продукції в обробленому вигляді, нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів.

В області розроблено Регіональну галузеву програму енергозбереження.

В рамках Програми на сьогоднішній день на базі Цуманського державного підприємства експлуатується комплекс по виробництву паливних пілет.

В Маневицькому, Камінь-Каширському, Цуманському, Ківерцівському, Володимир-Волинському, Городоцькому, Колківському, Любешівському, Любещівагроліс, Ратнівському, Ковельському держлісгоспах на базі встановлених стаціонарних рубальних машин для подрібнення кускових відходів та відходів від заготівель, здійснюється виготовлення технологічної та паливної тріски, яку ми поставляємо деревообробним підприємствам та бюджетним установам.

Сьогодні у структурі управління всі наявні котельні переведені на використання дров і лісосічних відходів.

Використання відходів лісозаготівель та переробки деревини сьогодні є економічно доцільним та необхідним. За попередніми розрахунками, використанням 100,0 тисяч кубометрів відходів як альтернативного палива (а це 154 000 Гігакалорій) можна заощадити 25,0 мільйонів кубометрів газу.

Нині обласним управлінням лісового та мисливського господарства спільно з ІАЦ «Волиньенергософт» розроблено Програму створення ринку виробництва твердого біопалива у Волинській області.

Вказаним проектом передбачається на базі Володимир-Волинського, Маневицького, Ковельського, Камінь-Каширського та Ківерцівського держлісгоспів будівництво заводів з виробництва пілет загальною потужністю 63,9 тисяч тон на рік.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024