Прилісне: у школі «б’ють на сполох через відсутність обіцяного державою фінансування»

19 Січня 2018, 13:21
4995

У 2017 році у Волинській області створено низку опорних навчальних закладів, передбачених децентралізацією та появою об’єднаних територіальних громад.

Так, загальноосвіті опорні навчальні заклади створюють з метою рівного доступу усіх дітей до якісної освіти, раціонального та ефективного використання ресурсів. Що ж до фінансів, то як держава, так і органи місцевого самоврядування інвестують в освітню інфраструктуру, – ідеться на сторінці Катерини Шклярук у Facebook.

За даними Міністерства освіти, науки та молоді України у 2017 році з Державного бюджету виділено 200 млн грн на закупівлю автобусів, 300 млн грн спрямували на обладнання природничо-математичних кабінетів, 209,5 млн грн – для забезпечення належних умов дітям з особливими освітніми потребами. З Державного фонду регіонального розвитку 737 мільйонів гривень спрямували на освітні проекти.

Разом із тим, для Волинської області у 2017 році передбачено 32 млн 435,5 тис. грн (у тому числі цільових видатків) на оснащення закладів загальної середньої освіти з поглибленим/ профільним вивченням природничих та математичних предметів, опорних шкіл засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, мультимедійними засобами навчання. Виділена сума передбачена Розпорядженням Кабміну від 18.12.2017 року №929-р «Про розподіл нерозподілених видатків освітньої субвенції для територій Донецької та Луганської областей, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, у 2017 році».

Варто зазначити, що вищевказані кошти не отримали жоден із освітніх закладів краю, враховуючи й опорну школу – «ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Прилісне», що у межах Прилісненської ОТГ. Адже там уже б’ють на сполох через відсутність обіцяного державою фінансування, звертаючись за поясненням до профільного міністерства.

Наразі зазначені кошти, що надійшли в область лише в останні дні 2017-го зосереджені в обласній скарбниці, а спрямують їх до навчальних закладів лише після чергової сесії обласної ради та прийняття обласного бюджету на 2018-ий.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024