Маневицький прапор передадуть у Музей морського флоту міста Одеси

16 Вересня 2019, 17:02
Маневицький прапор передадуть у Музей морського флоту міста Одеси 1958
Маневицький прапор передадуть у Музей морського флоту міста Одеси

Прапор із Маневич попрямує до Музею морського флоту в Одесі.

У минулому році, прикордонний корабель РФ протаранив біля Керченської протоки буксир ВМС України, який із двома бронекатерами прямував з Одеси до Маріуполя. Про це пишуть на сайті Маневицької РДА.

З листопада 2018 року в Україні поіменно вивчили склад екіпажів катерів Бердянськ, Нікополь та буксира Яни Капу. Вони вирушили у плавання, а опинилися в заручниках у Росії. За більш ніж дев’ять місяців, протягом яких їх незаконно утримували в Російській Федерації, жоден з українських моряків не визнав обвинувачень. 24 особи назвали себе – військовополоненими. У московському СІЗО багато з них втратили своє здоров’я, дехто – рідних та близьких, не вступили до вишу та відзначили свій день народження не у тому місці, не з тими людьми, якими б хотілося.

У ті дні, у Волинській області відбулися акції та ряд флешмобів на підтримку полонених моряків. Поряд із Прапором України також замайорів прапор Військово-Морських сил Збройних сил України.

Всі, без винятку, чекали одного – звільнення. І це трапилося.

7 вересня в рамках широкого обміну між Києвом і Москвою 22 моряки та два офіцери СБУ повернулися в Україну.

З нагоди цієї визначної події 16 вересня у Маневичах, біля стенда «Назавжди у наших серцях» зібралися голова районної ради Анатолій Мельник, перший заступник голови РДА Андрій Бурак, молодший сержант, учасник АТО, колишній військовополонений Роман Лановий та інші жителі селища. Тут провели захід зняття прапора Військово-Морських сил Збройних сил України, який майорів із 11 грудня 2018 року по 16 вересня 2019 року.  Прапор буде переданий в Музей морського флоту міста Одеси.

«Велика вдячність усім визволеним за їхню мужність, героїзм, тверду позицію, як військових українського народу. Важко говорити, які чинники повпливали на визволення всіх політв’язнів, в тому числі і військовополонених моряків, але в тому є заслуга і чинного Президента України Володимира Зеленського, і попереднього – Петра Порошенка. Але у Російській Федерації ще є велика кількість тих, хто потребує також допомоги. Тому потрібно намагатися зробити все, аби наші військовополонені, всі, без винятку, повернулися додому живими та здоровими», – зазначив Андрій Бурак.

Волинь – єдина область в Україні, яка сьогодні проводить акцію підтримки військових моряків із зняттям прапора,  який майорів  у всіх райцентрах з 11 грудня 2018 року. Право підняти, а сьогодні,16 вересня –  зняти Прапор Військово-Морських сил Збройних сил України надали Роману Лановому.  


Учасники флешмобу
Учасники флешмобу


Учасники флешмобу
Учасники флешмобу

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024