Рецепт галушок з шинкою від майстрині виробничого навчання. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Майстриня виробничого навчання Маневицького професійного ліцею Віра Рибачук розповіла, як приготувати галушки з шинкою.
Господиня каже, що існує величезна кількість рецептів та способів приготування цієї страви. Однак аби поласувати справжніми галушками не обов’язково їхати в столицю галушок чи володіти якимись спеціальними кулінарними навичками, їх легко можна приготувати власноруч.
«Галушки готували й в будні, і у свята і на ритуальні обіди. Ця страва легка та швидка в приготуванні, доволі поживна та смачна, і що важливо дуже варіативна, адже для приготування можна використовувати різні види борошна, крупів, овочів та фруктів», – каже Віра.
Читайте також: Читайте також: Рецепт вінегрету по волинськи від програміста. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Отже, для приготування галушок, вам потрібні наступні інгредієнти:
На 2 склянки пшеничного борошна:
- 1 куряче яйце
- 1/3 склянки молока або води
- 2 столові ложки вершкового масла
- 100 грамів шинки
- Сіль на смак.
З пшеничного борошна, яєць, солі, молока або води приготуйте тісто та розкачайте його на пласт завтовшки 3-4 міліметри, наріжте квадратиками розміром 10-15 на 10-15 міліметрів і зваріть у підсоленій воді до готовності.
Після цього відкиньте на друшляк або вийміть шумівкою та дайте стекти воді, щоб вони не позлипалися, перекладіть у сотейник або на сковороду, додайте нарізану дрібними шматочками шинку й гаряче вершкове масло.
Добре перемішайте, прогрійте у духовці й можете подавати на стіл.