Голова Маневицької райради списав привітання в Харківського обленерго

09 Травня 2020, 15:25
Голова Маневицької райради списав привітання в Харківського обленерго 4929
Голова Маневицької райради списав привітання в Харківського обленерго

На офіційному сайті Маневицької районної ради опублікували привітання ветеранів та всіх громадян України з Днем пам'яті та примирення і 75-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні від імені голови ради Анатолія Мельника.

Проте аналогічний текст привітання вже був 8 травня 2020 року на сайті Харківобленерго. Зазначимо, що серед політиків часто виникають скандали пов’язані з плагіатом. У розвинутих країнах це часто стає причиною відставки.

Голова Маневицької райради списав привітання в Харківського обленерго
Голова Маневицької райради списав привітання в Харківського обленерго

Також зазначимо, що у тексті звернення використали термін «вітчизняна війна», який є шаблонним у радянській пропаганді:

  • «Велика Вітчизняна війна» – це ідеологічно обтяжена радянська назва збройного конфлікту між СРСР та Німеччиною 1941 – 1945 років, складової Другої світової війни. Хронологічні рамки «Великої Вітчизняної війни» та ідеологічний зміст, який виражає ця назва, не відповідають досвіду українського народу під час Другої світової війни.
  • «Велика Вітчизняна війна» – це радянська історіографічна та ідеологічна концепція, яку створив СРСР, та яку дотепер нав’язливо використовує Російська Федерація як альтернативу до терміна «Друга світова війна» зі сподіванням зберегти вплив на Україну та пострадянські республіки.
  • Участь України у Другій світовій війні не обмежувалась періодом протистояння СРСР та Німеччини у 1941 – 1945 років.

  • Уже від самого початку 1 вересня 1939 року ця війна торкнулася території України. До останнього дня Другої світової війни – 2 вересня 1945 року – майже на всіх її фронтах у складі збройних сил не тільки СРСР, але й Польщі, Канади, США та інших країн Об’єднаних Націй зі зброєю в руках боролися солдати та офіцери-українці. Улітку 1941 року багато мешканців радянських міст та сіл не усвідомлювали загрози нацизму повною мірою. Адже від вересня 1939 року радянська пропаганда приділяла багато уваги співпраці із союзним Третім Райхом. Газета «Правда» 23 грудня 1939 року опублікувала телеграми Гітлера та Ріббентропа, у яких вони сердечно вітають Сталіна із 60-річчям. Сталін відповів: «Дружба народів Німеччини та Радянського Союзу, що була скріплена кров’ю, має усі підстави бути довгою та міцною». Більше інформації щодо цього можна прочитати на сайті Українського інституту національної пам'яті.

Нагадаємо, що міністерка охорони здоров’я Іспанії Кармен Монтон звільнилася. У її магістерській роботі знайшли плагіат. Необхідні дані урядовець знайшла на різних наукових вебсайтах та в роботах інших дослідників.

Читайте також: Про вірус, базар і наркотики: перше інтерв'ю нового очільника поліції Волині

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024