Представники Камінь-Каширщини проводять мирну акцію біля стін Верховної ради

02 Липня 2020, 16:00
Фото ілюстративне 4768
Фото ілюстративне

Сьогодні, 2 липня представники Камінь-Каширщини через проведення мирної акції звернулися до народних обранців підтримати урядове рішення, яке базується на висновках експертного середовища, в рішенні Волинської державної адміністрації, визначити центром четвертого поліського повіту Волині місто Камінь-Каширський.

Про це інформує голова Сошичненської громади Світлана Сидорук на сторінці у фейсбук.

Нині йде до завершення децетралізаційна реформа. Затверджено урядові постанови про громади і повіти.

Сьогодні Верховна Рада України має в порядку денному затвердження постанови про повіти. На Волині їх має бути 4.

Дискусійним було питання центру четвертого повіту: Камінь- Каширський чи Маневичі.

«Почути нас і підтримати до делегації району вийшла наш народний депутат Ірина Констанкевич і за її участі нам вдалося поспілкуватися з головою підкомітету Віталієм Безгіним, який запевнив, що четвертий повіт на Волині має бути Камінь-Каширський: це історично, логістично і відповідає критеріям центру повіту. Для Сошичненської ОТГ це також надважливе рішення перспектив розвитку та комунікування органу місцевого самоврядування та державної виконавчої гілки влади. Історію творять самі люди», – розповіла Світлана Сидорук.

Участь брали депутати обласної ради: Філюк Анатолій, Дунайчук Валерій, депутати райради Марчук Костянтин, депутат міської ради Козак Богдан, заступник міського голови Шворак Микола, журналістка " Полісся" Тетяна Приходько-Федчик, активісти Богдан Пташник, Любов Балицька, Олег Берестюк.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024