«Потрібно закочувати рукави і спільно, без емоцій, без партійних гасел вирішувати питання», – Ганна Величко

21 Жовтня 2020, 15:25
«Потрібно закочувати рукави і спільно, без емоцій, без партійних гасел вирішувати питання», – Ганна Величко 3891
«Потрібно закочувати рукави і спільно, без емоцій, без партійних гасел вирішувати питання», – Ганна Величко

У команді політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» кандидатом у  депутати Маневицької селищної ради по округу № 2 балотується жителька села Череваха Ганна Величко.

Про її бачення розвитку об’єднаної територіальної громади читайте в нашому інтерв’ю.

Ганно Володимирівно,  спочатку розкажіть про себе.

– Народилась і проживаю в с. Череваха, маю 29 років, незаміжня. Закінчила Череваську школу і  Маневицьку гімназію № 2. Далі - Національний університет Державної податкової служби, який закінчила з відзнакою та отримала ступінь магістра з права. Півтора року працювала у відділі освіти Маневицької РДА. З 2016 року труджуся в ДП «Волиньторф» юрисконсультом. У 2019 році отримала свідоцтво про адвокатську діяльність і з того часу є практикуючим адвокатом, в тому  числі  відстоюю й  інтереси ДП «Волиньторф».

Який досвід отримали під час роботи на ДП «Волиньторф»?

– Робота цікава, і її дуже багато. Відчула на собі всі ті проблеми, з якими стикається підприємство. Зокрема, це проблеми із наданням земель. Коли «Волиньторфу» виділяють землі і, начебто, є  всі дозволи та ліцензії, договори підписані, – правоохоронні органи починають чіплятися до чого-небудь, і на це боляче дивитися. Здавалось би, підприємство державне і державні органи навпаки повинні допомагати, а не ставити палки в колеса.

Напевно, така несправедливість і стала причиною того, що  балотуєтесь у депутати?

–  Звичайно і це та багато інших проблемних питань змусили прийняти таке рішення. Зокрема, мене дуже обурює, що в моєму селі досі немає нормального мобільного зв’язку. Дякувати Маневицькому селищному голові Олександру Гаврилюку у 2017 році Череваха отримала інтернет-зв'язок. Так само боляче дивитися, що в селі немає нормальної центральної дороги. Через це до нас відмовляються їхати маршрутки. До речі, це міг би бути додатковий виїзд із Маневич в разі евакуації з РАЕС, аби розвантажити трасу Київ-Варшава. Багато по селу сміття, про що неодноразово писала у Фейсбуці, і  теж ніхто нічого не робить. Немає й де подітися молоді, відсутня хороша бібліотека.

Якщо станете депутатом, над чим працюватимете?

– В нашому селі багато молоді, і вони хочуть залишатися в ньому жити, є багато забудовників. А от робочих місць недостатньо. Звісно жителі не пропадуть, бо є гриби-ягоди, робота в Польщі. Однак, потрібно думати про створення нових робочих місць в селах.

Наш поліський край обдарований чудовою природою, тому сусіднє найменш чисельне село Софіянівка могло б стати гарним місцем для відпочивальників, туристів та грибників.  І над цим треба працювати, розвивати туристичну привабливість громади.

 Півтора року працювала в освіті. Тому як депутат, вимагатиму заборони внесення батьками грошей на ремонти, адже не для всіх батьків це посильно. Потрібно стимулювати учителів для підвищення кваліфікації, особливо при роботі з новими дистанційними технологіями.

На дороги, ремонти та інше потрібні кошти. Де їх брати?

– Для цього необхідно, щоб запрацювала економіка. Тому новообраному голові громади та депутатам потрібно буде думати, як наповнювати бюджет і де заробити кошти. Потрібно буде вишукати привабливі земельні ділянки для інвесторів, залучати кошти європейських партнерів, сприяти розвитку малого та середнього бізнесу тощо. Якщо не буде власних надходжень до бюджету, держава достатньо коштів нам не дасть, бо їх на всіх не вистачить. Вважаю, що лише закотивши рукави, спільно, без емоцій, без партійних гасел, можна  вирішувати проблемні питання.

«Потрібно закочувати рукави і спільно, без емоцій, без партійних гасел вирішувати питання», – Ганна Величко
«Потрібно закочувати рукави і спільно, без емоцій, без партійних гасел вирішувати питання», – Ганна Величко

Розмовляв: Іван Гайдучик

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024