«Саме журналісти першими піднімають проблемні питання», – Сергій Гусенко

21 Жовтня 2020, 16:05
Під час візиту на РАЕС 2376
Під час візиту на РАЕС

Гусенко Сергій В’ячеславович – заступник редактора газети «Нова доба», який у свої 44 роки проживає в селищі Маневичі.

Одружений, має трьох дітей. Освіта вища. Безпартійний.

Журналісти в політиці та в місцевому самоврядуванні

Через особливості професії найчастіше першими проблемні питання помічають та піднімають саме журналісти. Звідси виникає просте запитання: чому журналіст не може стати тією особою, яка не лише звертається з проблемою до органу місцевого самоврядування, а й безпосередньо долучається до її вирішення?

Причини йти в депутати

Як звичайний житель України періодично стикаюся з певними труднощами. Ось кілька прикладів. Колись хотів отримати земельну ділянку під забудову – не отримав, бо для всіх немає, хоча окремі отримали по кілька. Несправедливо, бо кожен має право. Прагнув здобути вищу освіту – здобув і зараз отримую заробітну плату значно меншу, чим той, хто клеїть шпалери чи крутить гіпсокартон. Особливо боляче дивитись на молодих лікарів, які навчаються до десяти років, а отримують мізер. Ні в якому разі не применшую значення робітничих професій, але постає питання: навіщо вчитися? Як водія, найбільше дратує стан доріг на наших вулицях. Цікаво, що багато з них мають лише по кілька ям, які можна залатати хоча б відром бетону. Але це нікому не потрібно. Подібних прикладів чимало, і все це вже дістало. Потрібні зміни, а їх поки лише обіцяють.

Щодо вибору партії

Сьогодні стати депутатом селищної ради без прив’язки до політичної сили неможливо. Тому кожен обирав тих лідерів, яким довіряє. Нещодавно під час свого робочого візиту в Маневичі народна депутатка Ірина Констанкевич запропонувала мені балотуватись в депутати до Маневицької ОТГ від партії «ЗА МАЙБУТНЄ». Я пообіцяв подумати і невдовзі був запрошений як журналіст на регіональний з’їзд цієї політсили. Там зібрались усі п’ятеро нардепів, які представляють Волинь у Верховній Раді, інші авторитетні жителі області. Імпонувало, що йшлося про конкретні кроки, як вивести Волинь із відстаючих регіонів, про відкидання особистих амбіцій і політичних інтересів заради поліпшення життя нашого регіону та громад. Ірину Констанкевич знаю ще з часів навчання у Волинському державному університеті ім. Лесі Українки, довіряю їй, тому й приєднався до цієї команди, як і багато інших відомих жителів Маневич та району.     

Чим перейматимуся  в разі обрання депутатом

Під час роботи в газеті «Нова доба» побував у всіх населених пунктах району, бачив чимало і позитивного, і не надто радісного. Є села більш впорядковані і, навпаки, досить занедбані. Це пояснюється тим, що немає однакових очільників громад і рівних можливостей для розвитку. Але сьогодні, коли утворюється Маневицька ОТГ, кожному селу потрібно буде приділяти належну увагу. Найгірша ситуація сьогодні із дорогами, які є судинами будь-якої громади. Людей також турбує, щоб у селах була доступна медицина, якісне навчання, працювали дитсадки, створювались робочі місця. Не у всіх населених пунктах є продовольчі магазини, перукарні, майстерні з ремонту побутової техніки, що також створює незручності. Є ще безліч інших проблемних питань, які потребують фахового підходу. Тому підтримуватиму усі розумні ініціативи щодо їхнього вирішення.

Балотуюсь по округу № 1, який охоплює селище Маневичі. Як депутат, відстоюватиму інтереси кожного жителя райцентру, сприятиму тому, аби у селищі з’являлися нові місця для занять спортом та відпочинку.

З дружиною Іриною та молодшим сином Максимом
З дружиною Іриною та молодшим сином Максимом

Автор: Сергій Гусенко

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024