«Моє завдання – зберегти для громади медицину й оснастити школи», – Тетяна Бобік

22 Жовтня 2020, 21:05
Тетяна Бобік 4606
Тетяна Бобік

Багато років поспіль Тетяна Бобік працювала педагогом, була директором школи, а на посаді заступника Колківського селищного голови відкрила в собі хист працювати загалом у гуманітарному напрямку.

Тетяно В’ячеславівно, скільки зі своїх 42 років ви віддали педагогічній ниві?

– Оскільки я зростала в учительській сім’ї (тато був заступником директора колківської школи, а мама – вчителем), то з дитинства мріяла стати педагогом. Закінчила історичний факультет Волинського держуніверситету і з 2000-го почала вчителювати.

У 26 років (на той час я отримала другу вищу освіту за фахом «Економіст) отримала запрошення стати директором школи села Граддя Маневицього району. А з 2009 до 2017 року була директором школи села Красноволя.

Що спонукало перейти працювати в селищну раду?

– Надійшла пропозиція стати заступником селищного голови з гуманітарних питань. Як на мене, це хороша можливість ще більше професійно реалізуватися. У нас повністю співпадає бачення розвитку освіти у Колківській громаді з начальником відділу освіти нашої селищної ради Леонідом Новаком. Як результат –  за останніх три роки ми, об’єднавши всі школи й дитсадки (а це 17 закладів) плюс музичну школу, створили відділ освіти, а також центр розвитку дітей та юнацтва. Нам вдалося створити публічну бібліотеку. Ми зберегли функціонування будинків культури. Забезпечили безоплатним харчуванням учнів 1–4 класів в усіх 11 школах нашої ОТГ.  Два роки поспіль ми займали перше місце щодо оздоровлення діток.

Як вдалося стільки всього реалізувати?

– Ми співпрацюємо з батьками, релігійними громадами, директорами шкіл, місцевими депутатами. У Колках діє мовний табір, де працюють волонтери з Америки. Наша міжнародна співпраця включає обмін досвідом із Німеччиною та Польщею.

Така робота забирає немало часу. А Ви ще й стали кандидаткою в депутати Колківської ОТГ та Луцької райради.

– Мені допомагає підтримка батьків, чоловіка, двох синів та бажання працювати в команді партії «За майбутнє», особливо з Іриною Мирославівною Констанкевич. Уже п’ять років я є депутаткою Маневицької райради. Тож якщо мене знову підтримають, постараюся зберегти нашим жителям заклади охорони на території Колківської об’єднаної громади.

Серед пріоритетних ля вирішення питань ставлю матеріальне забезпечення шкіл. Болючим лишається питання ремонту доріг і рейсового сполучення Колок.

Ну, і хотілося б у разі обрання мене депутаткою працювати так, аби голос жінок був почутий у стінах ради, а наші Колки стали потужним в економічному та культурному плані містечком.

«Моє завдання – зберегти для громади медицину й оснастити школи», – Тетяна Бобік
«Моє завдання – зберегти для громади медицину й оснастити школи», – Тетяна Бобік

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024