У Прилісному привезли здавати бюлетені, які не оформили належним чином

26 Жовтня 2020, 15:30
У Прилісному привезли здавати бюлетені, які не були оформлені належним чином 3735
У Прилісному привезли здавати бюлетені, які не були оформлені належним чином

Працівники дільничної виборчої комісії №070703 села Прилісне, доставили у Прилісненську сільську Територіальну Виборчу Комісію три пакети бюлетенів, які не оформили належним чином.

Після усунення недоліків у ТВК прийняли документи, повідомили на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

Зокрема, три пакети з бюлетенями були запечатані, на них були проставлені печатки, а також – на двох ручкою було написано номер округу, на ще одному – назву партії та раду, до якої проголосували ці бюлетені. Також на них містилася дата.

Читайте також: Попередні результати: у Маневичах привітали переможця виборчих перегонів

Натомість на інших пакетах містився лист формату А4, який окрім вказаних відомостей, містив ще назву виборів, назву документів та підписи членів комісії.

У ТВК оглянули пакети та перевірили їх цілісність. Враховуючи, що вони були запаковані як слід, підтримали пропозицію дозволити ДВК села Прилісне належним чином оформити пакунки.  Зрештою, документація залишилася в ТВК, у засіданні оголосили технічну перерву, а члени ДВК вирушили на дільницю виготовити листки з необхідною інформацією. 

Зауважимо, що приміщення ДВК розташували на відстані менше кілометра від ТВК. Тож незабаром члени комісії повернулися, доклеїли листи з інформацією, і їхню документацію прийняли у ТВК.

Читайте також: Результати виборів Маневицького селищного голови по Старому Чорторийську

Довідково: відповідно до частини 39 статті 250 Виборчого Кодексу України пакети з виборчими бюлетенями, зазначені у частинах тридцять сьомій та тридцять восьмій цієї статті, з голосами виборців, які підтримали територіальний виборчий список кожної організації партії, запаковуються в один паперовий пакет. На пакеті зазначають назву місцевих виборів, номер територіального виборчого округу, номер виборчої дільниці, назва відповідної організації партії, кількість запакованих виборчих бюлетенів, дата і час пакування, ставляться підписи присутніх членів дільничної виборчої комісії та печатка комісії.

У частині 37 зазначені бюлетені з голосами виборців, поданими за кожного з кандидатів у депутати, включених до територіального виборчого списку кожної організації партії, а у частині 38 – голосами виборців, які підтримали увесь територіальний виборчий список від організації партії, не підтримавши окремого кандидата у депутати.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024