Якість доріг в Україні перевірятимуть дорожніми автолабораторіями

03 Січня 2021, 15:49
Якість доріг в Україні перевірятимуть дорожніми автолабораторіями 1055
Якість доріг в Україні перевірятимуть дорожніми автолабораторіями

В розпорядженні поліції тепер є 30 сучасних дорожніх автолабораторій.

Про це повідомив  перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Контроль за дотриманням правил, норм і стандартів утримання автомобільних доріг і вулиць є важливим у запобіганні й зменшенні кількості ДТП на дорогах України. Але такі перевірки необхідно проводити за допомогою спеціальних інструментальних технічних засобів вимірювання.

Читайте також: Як на Маневиччині реалізовують міжнародний проєкт

Саме тому патрульним необхідні такі дорожні лабораторії, які вже оснащені найсучаснішим обладнанням, виготовленим за європейськими стандартами.

З їхньою допомогою наші інспектори зможуть перевіряти такі дорожні умови, як:

  • рівність проїзної частини;
  • коефіцієнт зчеплення;
  • ухили проїзної частини;
  • світлоповертальну спроможність дорожньої розмітки;
  • освітленість і яскравість дорожнього покриття та дорожніх знаків.

Крім того, перевірятимуть відповідності технічного стану дорожніх знаків вимогам ДСТУ. Також лабораторії виїжджатимуть на місця ДТП.

«Зазначу, якщо поліцейські виявляють недоліки в експлуатаційному утриманні вулично-шляхової мережі, вони фіксують це у відповідних актах й видають вимоги (приписи) відповідальним особам за утримання автомобільних доріг для їхнього усунення.

За порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт передбачена адміністративна відповідальність ст. 140 КУпАП.

У разі виявлення такого правопорушення патрульні притягують винних посадових осіб до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник патрульної поліції.

Ці автолабораторії на замовлення Департаменту патрульної поліції закуплені Державним агентством інфраструктурних проєктів в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху. По проходженню всіх реєстраційних та адміністративних процедур, будуть розподілені в кожну область.







Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024