Товариство з обмеженою відповідальністю заборгувало Цмінській сільській раді гроші

05 Вересня 2017, 18:26
1616

Товариство з обмеженою відповідальністю «ВІП-ОЙЛ» заборгувало державі гроші зі сплати орендної плати за землю в сумі майже 105 тисяч гривень.

Про це Район.Маневичі повідомляє Прокуратура Волинської області.

Маневицька  місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Маневицької райдержадміністрації та Цмінівської сільської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВІП-ОЙЛ», аби стягнути заборгованість в сумі майже 105 тисяч гривень,  розірвати договір оренди землі та зобов’язати підприємство повернути земельну ділянку площею 1 гектар вартістю понад 190 тисяч гривень.

Договір оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення для будівництва та обслуговування автозаправочної станції на території Цмін укладений між товариством та  Маневицькою райдержадміністрацією у листопаді 2007 року.

Із 2014 року по сьогодні підприємство заборгувало сільраді за оренду цієї ділянки (з урахуванням пені та інфляційного збільшення боргу) майже 105 тисяч гривень.

Таким чином місцевий бюджет недоотримав значних коштів, тому на захист інтересів громади стала прокуратура.

У суді прокурори вимагатимуть сплати заборгованості, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у власність громади

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024