У Маневичах підняли прапор України на 15 метровий флагшток

23 Серпня 2021, 14:38
У Маневичах підняли прапор України на 15 метровий флагшток 1798
У Маневичах підняли прапор України на 15 метровий флагшток

На площі біля адміністративної будівлі встановили український прапор.

Про це повідомили у Маневицькій селищній раді.

До усіх присутніх на урочистому заході, який присвятили Дню Державного Прапора України, звернувся селищний голова Олександр Гаврилюк.

«Протягом багатьох віків і до сьогодення синьо-жовтий прапор був символом боротьби за національні права українського народу та історичного становлення держави.  В його красі втілені віковічні прагнення до миру, багатства рідної землі, історичної спадковості і незмінних цінностей для кожного українця – прагнення свободи, справедливості та готовності до боротьби за власну честь та гідність. Щиро дякую кожному, хто під знаменами прапора захищав та зараз захищає суверенітет та незалежність держави. Український стяг – це символ віри, перемоги над ворогами, національної єдності, гідності та нашої історії», — зазначив голова громади.

Зі словами вдячної молитви звернулися до усіх присутніх: настоятель Храму Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії, волонтер Михайло Мельничук та настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» Тарасій Огородник.

Читайте також: У Костюхнівці вшанували пам'ять загиблих воїнів

Під звуки духового оркестру право підняти прапор надали учениці Маневицького ліцею №1 імені Героя України Андрія Снітка, активній учасниці рою «Воля» всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри Сокіл (Джура), доньці учасника бойових дій на сході України Володимира Черчика – Юлії  та учаснику бойових дій на сході України, вчителю Куклинського ліцею, виховнику рою «Отамани» Анатолію Зінькову.

На закінчення святкового дійства усі присутні на заході разом заспівали духовний гімн України «Молитва за Україну». Також на святі були присутні гості з міста Купишкіс (Литовська Республіка), які приїхали до Маневич, щоб разом відсвяткувати урочисті дні.

Святкову атмосферу на площі створили творчі колективи центру культури та дозвілля Маневицької селищної ради.

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024