У Маневицькій громаді відсвяткували 30 річницю незалежності України

25 Серпня 2021, 17:44
У Маневицькій громаді відсвяткували 30 річницю незалежності України 1932
У Маневицькій громаді відсвяткували 30 річницю незалежності України

Хоча погода у цей день і внесла свої корективи, але усі заплановані святкові заходи відбулися у Центрі культури та дозвілля.

Про це повідомили у Маневицькій селищній раді.

З самого ранку за участі представників депутатського корпусу та громадськості селища підписали угоду про партнерське співробітництво між Маневицькою селищною радою та Гміною Міста Згеж (Республіка Польща).

Також попередньо обговорили організаційні питання та намітили плани щодо налагодження подальшої співпраці та підписання такої угоди з представниками делегації міста Купішкіс (Литовська Республіка) на чолі з директором адміністрації Купішкіського районного міського самоврядування Кестутісом Якстасом.

Після підписання угоди представники делегації міста Згеж поклали квіти до пам’ятного знаку «На завжди в наших серцях», що у Маневичах та вшанували усіх загиблих українців у російсько-українській війні.

Присутні на святі відвідали фестиваль народної творчості «Піснеспіви Маневиччини», який уже не вперше проводиться в селищі.

Старости сіл та працівники закладів культури та освіти презентували вишиті рушники, подушки, скатертини, старовинний посуд та знаряддя праці жителів Маневицької громади. Також представили виставку-ярмарок кращих робіт вихованців закладів освіти, де всі охочі могли придбати собі на згадку сувеніри та підтримати талановитих учнів.

На святі можна було переглянути патріотичні композиції під назвою «Ювілей незалежності очима учнівської молоді», які підготували працівники відділу освіти, молоді та спорту та представники навчальних закладів освіти Маневицької громади.

На головній сцені Маневицької громади відбулися урочисті заходи за участі керівництва селищної ради, представників трудових колективів, громадськості селища, духовенства та офіційних делегацій міста Згеж та  міста Купішкіс.

Голова громади нагородив Почесними грамотами та депутатськими Подяками окремих жителів територіальної громади, які своєю працею, авторитетом та сумлінним виконанням обов’язків, зробили значний внесок у розбудову населених пунктів та громади зокрема. 

Перший заступник Камінь-Каширської райдержадміністрації Олександр Михалік вручив нагороди Волинської ОДА директору ТзОВ «Енергосервісдім» Петру Сидоруку та завідувачку дошкільним навчальним закладом (ясла-садок) №1 «Веселка» Маневицької селищної ради у 1988-2019 роках Ніні Гаврилюк.

Читайте також: В Україні буде нове державне свято

Подяками голови громадської організації «Маневицька районна організація ветеранів АТО на сході України» Андрія Яцини за активну громадянську позицію, волонтерську ініціативу, за розвиток волонтерського руху, допомогу воїнам, які відстоюють цілісність та незалежність нашої держави в зоні проведення операції об’єднаних нагородили Михайла Мельничука, Олександра Ланового, Галину Хмеляр та Олександра Ружила.

До вітального слова з нагоди свята долучилися і гості зі Згежа та Купішкіса, яким від жителів громади вручили святий хліб на вишитому рушникові. Вони привітали усіх українців з таким величним святом та зазначили, що щиро підтримують Україну у її прагненні бути серед країн Європейського союзу та НАТО.

Під час урочистостей підбили підсумки конкурсу «Українська вишиванка –  душа народу». Переможцями визнали:

  • у номінації найкраща дитяча вишиванка –  Іванка Долю;
  • у номінації сімейна вишиванка – сім’ю Олега та Юлії Бегалів разом з синами;
  • у номінації пара у вишиванках – Аллу та Володимира Ольховіків;
  • у номінації жіноча вишиванка – Ірину Войтенко;
  • у номінації чоловіча вишиванка – Олександра Михаліка та автентична вишиванка – Ганну Марчик.

Завершенням став фінал святкового дійства, коли на сцену вийшли усі учасники концерту від найменших до найстарших і разом заспівали пісню українських січових стрільців «О, Україно».

Приєднуйтесь до Район.Маневичі у Viber, Telegram канал новин. А також Instagram.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024