Рецепт пирога із зеленою цибулею та курячими яйцями від кухаря. МАНЕВИЦЬКА КУЛІНАРІЯ
Для того, аби виготовити такий пиріг, підійде будь-яке тісто і ще трохи терпіння, адже пекти доведеться до однієї години.
Кухар з Маневиччини Захар Березецький згадує, як подібний пиріг готувала мама з сестрою. Коли пішов навчатись кулінарії – дуже хотів спробувати сам приготувати такий пиріг. І вже після навчання, коли чоловік одружився – завжди такий пиріг готує на вихідні дітям та дружині.
Отже, для приготування вам потрібні будуть наступні інгредієнти:
Для тіста:
- 400 грамів борошна;
- 200 грамів сметани;
- 200 грамів вершкового масла кімнатної температури;
- Сіль та сода на кінчику ножа.
Для начинки:
- 200 грамів зеленої цибулі;
- П'ять курячих яєць, які потрібно зварити в круту;
- Сіль та перець до вашого смаку;
- Один жовток з яйця для змащування.
150 грамів вершкового масла потрібно змішати в одній мисці зі сметаною та посолити все це. Тоді сюди потрібно додати борошно та соду й замісити тісто. Після цього тісто обмотайте харчовою плівкою та покладіть на 30 хвилин в холодильник.
Поки тісто в холодильнику, можна приготувати начинку. Пошинкуйте мілко цибулю, яйця поріжте кубиками, посоліть, поперчіть, змішайте з цибулею, додайте трішки сметани й перемішайте.
Візьміть форму для випічки та змастіть її олією. Тісто поділіть на дві частини – одна має бути більша за другу. Більшу частину розкачайте та викладіть на форму, так щоб тісто виступало за бортики форми. Покладіть начинку, а на її верх 50 грамів вершкового масла (перед цим наріжте його шматочками).
Розкачайте другу половину, положіть на начинку і защипніть краї тіста. Змастіть верх пирога жовтком та поставте у піч під температурою +180 на 40 хвилин (попередньо розігрійте піч).