На Маневиччині поширюють фейкове повідомлення про 6500 гривень виплат

04 Жовтня 2022, 16:11
Фейкове повідомлення 545
Фейкове повідомлення

У волинському сегменті фейсбука, й у групах Маневицького краю зокрема, поширюють фальшиве повідомлення про те, що буцімто «кожен громадянин має право на отримання допомоги від міжнародної організації».

Масове публікування таких дописів фактчекери Район.Маневичі зафіксували на початку жовтня.

У брехливих постах йдеться про 6500 гривень виплат від міжнародної організації.

«‼️ ВАЖЛИВО ‼️ Кожен громадянин має право на отримання додаткової допомоги від міжнародної організації у розмірі 6500 грн.  Виплати стосуються не тільки переселенців, а також й безробітних», – привертають увагу аудиторії фейкороби.

Цікаво, що ілюструють цю інформацію картинкою з логотипом офіційного українського застосунку Дія та державної програми єПідтримка. Вона, до слова, жодного стосунку до міжнародних організацій не мала. Так автори повідомлення намагалися викликати довіру в читачів.

Звісно, щоб отримати додаткову інформацію про «грошову підтримку», треба перейти за посиланням. Після цього відкриється приватний телеграм-канал, де додавання кожного учасника затверджує адміністратор. 

Звичайно, жодної інформації про загадкові виплати там знайти не вдасться.

ВИСНОВОК: фейкове повідомлення розповсюджують для того, аби назбирати якомога більше підписників у телеграм-каналі сумнівної якості.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024