У Маневицькому лісгоспі за сезон зібрали 230 кілограмів журавлини
Ягідники розмістили нерівномірно у Ново-Червищанському, Карасинському та Галузійському лісництвах.
Про це повідомили на сторінці «Маневицького ЛГ» у фейсбук.
Ліміт на дану ягоду складає 100 тонн, а заготівельники цього сезону зібрали 230 кілограмів. Журавлину можна збирати два або навіть три рази на рік. Вересень – перший та основний сезон збору, в цей час ягода до кінця ще не дозріла, вона тверда і пружна, має яскраве забарвлення та дозріває з часом. Листопад – другий сезон збору ягоди. Пізньою осінню, після перших морозів ягода повністю дозріває, стає більш корисною та смачною, хоча і зберігає свою оригінальну кислинку.
Третім сезоном збору журавлини є рання весна, саме в цей час ягода вважається остаточно дозрілою. Ягоди ще можна знайти із-під снігу, хоча вони втратили значну частину запасів вітаміну С, але стали солодкими. Термін зберігання такої журавлини значно менший та поступається тим плодам, які зібрали восени. Відмінність цих ягід – це здатність зимувати на рослині, морозів ягода не боїться.
Читайте також: На пасіках Маневицького лісгоспу готують бджолині сім'ї до зимівлі
Довідково: Корисні властивості ягоди досить багаті, вона знижує ризик серцево-судинних захворювань, перешкоджає відкладенню солей в суглобах, відновлює мікрофлору кишечника, нормалізує роботу нервової системи та інше.
У консервному цеху ДП «Маневицьке лісове господарство» уже заготовили та переробили ягоду. Придбати протерту журавлину та інші лісові ласощі можна на цеху та через інтернет-магазин Лісовичок.