У Колках діти проходили пригодницьку гру-квест «Зелена країна. Ліс, як невід’ємна частина України»

23 Жовтня 2022, 18:51
У Колках діти проходили пригодницьку гру-квест «Зелена країна. Ліс, як невід’ємна частина України» 1580
У Колках діти проходили пригодницьку гру-квест «Зелена країна. Ліс, як невід’ємна частина України»

У державному підприємстві «Колківське лісове господарство» реалізовують програму Президента України «Зелена країна» у новому форматі.

Про це повідомили на сторінці лісгоспу у фейсбук.

Такий захід провели уперше. На екологічній стежці ДП «Колківське ЛГ» відбулась лісова пригодницька гра-квест. Тема квесту – «Зелена країна. Ліс, як невід’ємна частина України». Серед учасників команди усіх п’яти підшефних шкільних лісництв: Годомицьке, Колківське, Рудниківське, Четвертнянське та Чорторийське. Вперше зібрали всіх разом, де діти мали змогу  познайомитися, поспілкуватися, пограти, а також посадити нові дерева. 

Вчилися працювати у командах та приймати колективні рішення. Учасники продемонстрували знання, спритність та кмітливість під час виконання завдань.

«А також зробили хорошу справу для зеленого майбутнього нашої України», – ідеться в повідомленні.

Квест – це ігрова пригода, під час якої учасникам потрібно було пройти 12 зупинок для досягнення мети. Усі завдання на лісову тематику. Останнім та основним завдання квесту стало посадити дерева тих порід, яких ще немає на екологічній стежці. Тепер на стежці маємо 17 різновидів дерев, серед нових – клен, ясен, дуб червоний, модрина, липа. А через те, що для кожного виду потрібні відповідні умови, лісівники на місцях допомагали дітям якісно та правильно виконувати дане завдання. 

За результатами змагань маємо наступних переможців:

  • 1 місце – команда Рудниківського шкільного лісництва, особливо уміло проявили себе у конкурсі на визначення виду лісового насіння.
  • 2 місце – команда Колківського шкільного лісництва, вправно та швидко розподілили гриби на їстівні та отруйні.
  • 3 місце – команда Годомичівського шкільного лісництва, швидко впоралися на зупинці «Капітанська», та перші посадили дерева.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024