День депутата: у Маневичах говорили про реформу медицини

22 Лютого 2018, 13:52
1952

У Маневицькій центральній районній лікарні до Дня депутата говорили про реформу первинної ланки медицини у 2018 році.

На заході були присутні голова районної ради Анатолій Мельник, перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Бурак, депутати районної ради, лікарі та інші запрошені.

«У цьому році на сільську сімейну медицину в Маневицькому районі надійшло понад 13 мільйонів гривень. За ці гроші проводитимуть переоснащення та дооснащення наших лікувальних закладів  первинного рівня», – розповіла головна лікарка ЦПМСД Людмила Сидорук.

Також вона повідомила, що пізніше вирішуватимуть скільки грошей піде на обладнання,  будівництво, придбання транспорту та зазначила, що ці кошти передбачені на два роки.

Присутніх ознайомили з головними завданнями на 2018 рік комунального закладу первинної медико-санітарної допомоги, місцевої влади, з перспективними планами кожної діючої амбулаторії, з перспективними планами амбулаторій, які будуватимуть за кошти Сітового банку, з місцем розташування пунктів амбулаторій тощо.

За словами Людмили Сидорук відтепер до Троянівської амбулаторії відноситимуться села Нова Руда, Градиськ та Набруска, а до Цмінівської амбулаторії додаються села Великоведмежської сільської ради.

Лікарка наголосила, що ФАПи як працювали, так і працюватимуть.

«Із сімейним лікарем люди зможуть підписати договір з 1 квітня по 1 липня і не обов’язково в межах району, а з будь-яким сімейним лікарем по всій Україні», – каже головна лікарка.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024