Покарали нетверезого водія «Renault Laguna», який їздив між Колками та Рудниками

17 Квітня 2023, 09:12
Водій з пляшкою. Фото ілюстративне 551
Водій з пляшкою. Фото ілюстративне

Обвинувачений відмовився від огляду та пояснив, що на передодні у нього було день народження і він вживав алкоголь, а тому вважав, що алкотестер може показати позитивний результат. 

Про це йдеться у постанові суду від 30 березня, передає Район.Маневичі.

Підсудний керував автомобілем «Renault Laguna» на автомобільній дорозі між Колками та Рудниками й мав ознаки алкогольного сп'яніння. В судовому засіданні адвокат наполягав закрити провадження, через те, що вважає, що працівники поліції безпричинно зупинили автомобіль і тому пропозиція поліцейського пройти водієві огляд на стан сп`яніння також є незаконною. Адвокат просив звернути увагу судді на те, що складення протоколу проводили без свідків.

Суддя вважає, що якщо і мало місце зупинення поліцейським транспортного засобу під керуванням обвинуваченого без видимих ознак порушення ПДР, то це не свідчить про незаконну зупинку, через те, що в Україні оголосили воєнний стан і певні права громадян обмежили, а поліцейські в превентивних цілях мають право зупиняти автомобілі та перевіряти документи як у водія, так і у пасажирів.

Читайте також: Чоловіка з Прилісного притягнули до відповідальності за водіння в нетверезому стані

Саме при перевірці документів поліцейський виявив у водія ознаки сп`яніння і запропонував йому пройти огляд на стан сп`яніння, на що останній відмовився.

Суддя вважає, що порушення з боку поліцейського що складав протокол у зв`язку з тим, що не залучили свідків відсутні, бо всі дії поліцейського зафіксувала на нагрудна боді-камера, що надає можливість в такому разі поліцейському не залучати свідків та узгоджується з вимогами частини 2 статті 266 КУпАП.

У Маневицькому районному суді водія «Renault Laguna» визнали винним та наклали на нього стягнення у виді штрафу 17 000 гривень й позбавили права керувати транспортними засобами на строк один рік. Також порушник заплатить 536 гривень судового збору.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024