В Маневичах луганський партизан та ветеран війни Володимир Жемчугов виступив на національно-патріотичному заході

13 Листопада 2023, 16:32
В Маневичах луганський партизан та ветеран війни Володимир Жемчугов виступив на національно-патріотичному заході 598
В Маневичах луганський партизан та ветеран війни Володимир Жемчугов виступив на національно-патріотичному заході

В рамках освітнього проєкту «Як починалася війна» в Маневицькому ліцеї №1 імені Героя України Андрія Снітка відбувся національно-патріотичний захід за участі Героя України Володимира Жемчугова та координаторки проєкту Олени Жемчугової.

Про це повідомили на сторінці освітнього закладу у фейсбук.

Мета проєкту – показати молодому поколінню, що війна розпочалася не 24 лютого 2022 року, а у 2014-му.

«Доброго дня, українці. Тепер до молоді я завжди звертаюся саме так, щоб ви чітко розуміли, що живете в Україні, ви її громадяни і все, що ви тут бачите навколо себе: цю землю, небо, ліси, поля і ріки – це все Україна і це все ваше. Воно належить тільки вам», – звернувся Герой України до присутніх.

Володимира Жемчугова ще називають «луганським партизаном», із 2014 року – він учасник руху опору проти російської окупації на Луганщині. Ветеран російсько-української війни спільно зі Збройними силами України на території так званої «лнр» у 2014-2015 роках провів понад 30 диверсійних операцій.

Читайте також: Учениці з Маневиччини стали переможницями обласного етапу Всеукраїнської олімпіади з історії

В одному з бойових завдань, підірвавшись на міні, отримав серйозні поранення, в результаті яких втратив обидві кисті рук та зір, а потрапивши в полон, терпів тортури й знущання зі сторони московських фсбшників.

«Але України не зрадив і на коліна перед російськими агресорами не став», – ідеться в повідомленні.

Олена та Володимир, презентуючи проєкт, показали відеоролик «Як починалася війна. Хроніки. Свідки.» Герої фільму – свідки тих подій, які брали участь у різних акціях 2014 року в Донецьку, Луганську, Харкові.

Гості відповіли на численні запитання присутніх. Вони також привезли із собою та подарували дітям та педагогічним працівникам книги історичного та патріотичного змісту.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024